Dubbele waterpokken…

“Of er zit een mug op de babykamer of ze krijgt ook de waterpokken”. Ik had het nog niet uitgesproken en spontaan popten er steeds meer pokken op… Het was te verwachten, ook Emmi kreeg de waterpokken. 

De waterpokken, wat nu?

Aukje was één volle dag naar school geweest, toen ze de volgende ochtend wakker werd met waterpokken. We konden er nog wel mee lachen, zo’n rood gestippeld meisje. Alleen wist ik niet zo goed of ze nu naar school mocht of niet en aangezien ik zelf moest werken liet ik het Maikel maar navragen aan de juf. Aukje mocht gewoon naar school, en gelukkig had ze nergens last van dus ik kon met een gerust hart gaan werken. Ondertussen appte ik mijn lieve blogvriendinnetjes of ze nog tips hadden en ook via social media stroomden de tips binnen. Ik speurde zelf ook nog het internet af en kwam erachter dat je eigenlijk niks kunt doen tegen waterpokken. Er is niks waardoor het sneller weg gaat of waardoor je het minder erg krijgt. Het enige dat je kunt doen is uitzieken en de jeuk proberen te verzachten. Een havermout badje kwam erg vaak naar voren, maar voor de zekerheid haalde ik ook nog ander, verzachtend spul bij Kruidvat.

Aukjes verjaardag

Zaterdag, een dag nadat we de waterpokken ontdekten, vierden we Aukjes verjaardag. Al snel merkten we dat Aukje er toch wel veel last van had. We appten snel alle gasten dat het feestje korter zou duren vanwege de pokken en dat we het ook zouden begrijpen als er genodigden liever thuis zouden blijven. Maar hoe later het werd, hoe meer last Aukje kreeg. Ze had pijn en we zagen, bij wijze van spreken, de waterpokken vermenigvuldigen. Arm arm kind. Ik wist niet dat de waterpokken zo erg waren, ik moest r zelf bijna van huilen,zo erg zag ze eruit onder haar kleren. Op haar feestje kon ze alleen nog maar tegen mij aan hangen. Sommige mensen vroegen waarom we het niet af hadden geblazen, maar Aukje rekende toch op een feestje en cadeautjes, en in de ochtend was ze nog niet zo ziek. Gelukkig kon ze het laatste uurtje toch nog even spelen en vergat ze de pijn eventjes.

“Mama ik wil niet plassen”

Maar toen werd het bedtijd. Aukje moest van mij plassen en dat wilde ze niet. Al snel werd duidelijk waarom niet, dat deed pijn door de waterpokken. En als er iemand eigenwijs is dan is het Aukje. Als ze niet wil plassen dan wil ze niet. Alle manieren hebben we geprobeerd, op de wc, onder de douche, in bad, in een luier, alles. Maar ze weigerde. En dus werd ik een beetje wanhopig want ik was bang voor een nat bed. Uiteindelijk hebben we toch maar een luier omgedaan en gelukkig werd ze die nacht wakker om te gaan plassen. Het deed nog steeds pijn, maar het was eruit. Fijn! Zondags volgde er weer een vreselijke dag. Nog steeds had ze veel pijn en koorts. Uiteraard wilde ze ook niet in een havermoutbadje, maar na veel aandringen lukte het uiteindelijk toch. Samen gingen we in bad en daar kwam ze erachter dat het eigenlijk best fijn was. Ze mocht eenmalig in bad plassen, omdat dat minder pijn deed dan op de wc, en zo kwamen we de derde dag door. Veel hangen, slapen, knuffelen en in bad.

Verbetering

Vanaf dag vier werd het beter. De pijn werd minder en de pokken droogden in. We hielden Aukje maandag thuis van school, maar ze was niet meer zo ziek als het weekend. Ze speelde lekker en ging ook weer gewoon naar de wc, fijn. Vanaf dinsdag kon ze weer naar school en inmiddels zijn we bijna drie weken verder en zijn de waterpokken bijna weg. Je ziet nog wel waar de plekjes gezeten hebben, maar hopelijk wordt dat snel minder.

Dubbele waterpokken

Maar we zijn nog niet van de pokken af. Want afgelopen zaterdag zagen we ineens bij Emmi wat bultjes. Eigenlijk wist ik het meteen, de waterpokken. En ja hoor, een dag later zaten ze overal. Arm moppie. Ook bij Emmi was het op dag 2 en 3 het ergste. Hoge koorts, veel hangen en slapen, zo zielig!  Nu lijkt het erop dat de waterpokken in gaan drogen, dus hopelijk krijgt ze niet al teveel jeuk. En ik hoop zo dat ze geen lelijke littekens krijgen van die stomme pokken. Ook heb ik wisselende dingen gehoord over de waterpokken onder het jaar. De meesten zeggen dat je het dan nog een keer kan krijgen, anderen zeggen dat het onzin is. We zullen wel zien. Eerst maar eens zorgen dat Emmi weer helemaal beter is en dan zien we wel weer verder.

Wat hielp bij ons uiteindelijk het beste?

  • Sudocreme op de grootste, pijnlijkste waterpokken en op de waterpokken bij de billen.
  • Havermoutbadje en dan de havermout in een washandje. Lekker met die wasmand wassen of uitknijpen boven de huid.

Heb jij nog een aanvullende tip? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.