E.H.B.O.B. Eerste hulp bij onrustige baby’s…

onrustige baby“Als onze baby huilt dan gaan we meestal een stukje autorijden, dan is ze zo stil.” Helaas werkte dit averechts bij ons, maar op een gegeven moment probeer je alles. Daarom geef ik vandaag een lesje E.H.B.O.B.: eerste hulp bij onrustige baby’s…

Gisteren kon je lezen dat Emmi voortaan in haar eigen bed slaapt. Super fijn! Maar de afgelopen maanden waren best pittig. Emmi was een ontzettend onrustige baby en ik denk dat we wel dertig verschillende dingen hebben geprobeerd om haar rustig te krijgen. Ook heb ik verschillende tips gekregen die voor ons niet allemaal werkten, maar misschien werken ze voor jou wel. Ik zou zeggen kijk wat bij jou en je baby past en waar jij je fijn bij voelt. En laat je niet gek maken door wat anderen zeggen!

  1. De draagzak of draagdoek. Emmi werd, en wordt er nog steeds, heerlijk rustig van dragen. Lekker dicht bij mama, gewoon slapen wanneer ze het wil en mama heeft twee handen vrij. Ideaal!
  2. Babymassage. De baby van Geertje kon heerlijk ontspannen tijdens en na de massage. De moeite waard om eens te proberen! Er zijn ook speciale cursussen waarin je de massagetechnieken leert.
  3. White noise. Bij Nicole en Yvonne hielpen deze geluiden enorm. Zoek even op YouTube naar de geschikte geluiden voor jouw baby en als het werkt zijn er zelfs speciale knuffels te koop met deze geluiden!
  4. Inbakeren. Het neefje van Northflix viel alleen in slaap als hij was ingebakerd. Met inbakerdoeken of een inbakerslaapzak, net wat jij en je baby het fijnste vinden. Nadeel vind ik dat het niet meer kan zodra je baby kan rollen en je er dan dus niet veel meer aan hebt.
  5. Zingen. Lekker dansen of wiegen met je baby en ondertussen zachtjes zingen. De baby van Kimberly vond het fijn als ze haar moeder kon horen. Ik moet toegeven dat ik dat zelf ook wel rustgevend vind, mits je een beetje kan zingen natuurlijk 😉
  6. Squats. Klinkt bijzonder hè? Maar Emmi werd zonder draagdoek echt alleen stil als ik hele diepe kniebuigingen maakte. En nog steeds werkt dit ontzettend goed als ze het even moeilijk heeft.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. En heb jij nog een aanvullende tip? Dan hoor ik het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.