8 x ergernissen als moeder van een baby

Je bent net (weer) moeder geworden, je baby maakt het je soms al ontzettend moeilijk en dan werken anderen mensen uit je omgeving ook nog eens niet mee. Herken jij deze acht ergernissen als moeder van een baby?

  1. Je komt terug van het shoppen, zet de tassen achterin de auto en als je dan de maxi cosi in de auto wil zetten ontdek je dat de deur van de auto niet ver genoeg open kan. Je buurman vond het nodig om zo dichtbij te parkeren dat de maxi cosi er niet meer tussen past. Heel fijn…
  2. Je bent nog een paar ingrediënten voor het avondeten vergeten en gaat nog even snel de supermarkt binnen. Maar helaas, even snel zit er niet in. Je komt onderweg wel vijf verschillende mensen tegen die je baby willen bekijken en er allerlei vragen over hebben. Super lief natuurlijk, maar niet handig als je haast hebt.
  3. Of nog erger, wildvreemden die je baby aanraken. Of haar hand kussen. Waarom? Ja mijn baby steekt haar hand naar je uit maar dat vind ik geen reden om die hand meteen te kussen, als wildvreemde!
  4. Eindelijk slaapt je baby. Je wilt net zelf op de bank ploffen en… de boer  de overkant begint het maïs te hakselen/de buurman gaat boren/de postbode belt lekker lang aan.
  5. “Ben je moe?” Wat denk je zelf?! Lijkbleek, wallen tot mijn knieën en een baby die net drie weken oud is. Natuurlijk ben ik moe! Maar het is echt niet leuk om dat elke dag weer opnieuw te horen.
  6. Als je semi aan het klagen bent tegen mensen van een oudere generatie en je standaard het antwoord krijgt “dat deden wij vroeger ook allemaal zelf”.
  7. “Oh doe jij dat zo? Ik doe/deed dat altijd zo…”
  8. Je bent trots op een nieuwe mijlpaal van je kindje. Zodra je het aan iemand vertelt krijg ja als reactie “Oh, nu pas? Ons Jetje deed dat al met zoveel maanden”. Joe, laat mij even lekker trots zijn.

Wat is/was jouw grootste ergernis als ouder van een baby?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.