18 dingen die ik wil doen in 2018

Happy new year! Een nieuw jaar is aangebroken, perfect moment om te beginnen met goede voornemens, doelen of hoe je het ook wilt noemen. Deze 18 dingen wil ik in 2018 sowieso gaan doen…

De inspiratie voor deze blogpost deed ik eerder deze week op bij Melanie, alleen is dit natuurlijk mijn eigen versie. Mijn 18 voornemens voor 2018:

 1. Vijf kilo afvallen. Ik was een aatal maanden geleden goed op dreef, maar ergens ging het mis haha. Tijd om de draad weer op te pakken en weer beter op mijn voeding te gaan letten.
 2. Uitzoeken wat er nou echt aan de hand is met mijn buik. Dat er iets mis is met mijn buik is duidelijk, maar wat precies is de vraag. Het plan is om nu eindelijk eens op onderzoek uit te gaan en te kijken of mijn buik zo opgezet is door een voedselallergie of iets anders.  
 3. Kritischer kijken naar blog samenwerkingen. Deze benoemde ik in mijn blog van zaterdag ook al, maar ik wil dus kritischer kijken naar de samenwerkingen die ik aanga het komende jaar. En alles wat beter bijhouden want daar ben ik niet zo goed in.
 4. Meer water drinken. Overal in huis liggen flesjes maar dan nog vergeet ik om te drinken. slecht. Ik ga echt proberen om die twee liter per dag te halen.
 5. Vaker voorlezen. Elke avond lezen we een boekje voor aan Aukje en Emmi, maar ik wil ook overdag wat vaker voorlezen. Ik heb het wel eerder gedaan hoor, maar Aukje toonde er eerst maar weinig interesse in. Nu begint ze het gelukkig wel leuk te vinden, dus daar moet ik gebruik van maken.
 6. Vaker spelletjes spelen. Ik knutsel erg veel met Aukje, maar spelletjes zijn natuurlijk ook erg leuk (en leerzaam). We hebben er genoeg in huis, dus toch maar eens wat vaker een spelletje pakken in plaats van de knutselspullen.
 7. Een blogplanning maken en vooruit leren bloggen. Ook deze noemde ik al in mijn jaaroverzicht. Nu blog ik vaak voor de dag erna, en ik wil kijken of het me lukt om steeds een week voor te lopen. Dan geeft me meer tijd om mooie foto’s te maken voor bij blogs, maar ook rust om af en toe eens een avond blogvrij te nemen.
 8. Een workshop foto bewerken volgen. Een aantal weken geleden volgde ik mijn eerste fotocursus. Ik vond het geweldig en wil er zeker meer mee gaan doen. Een workshop foto bewerken is de volgende stap.
 9. Vervolgcursussen fotografie volgen. Spreekt voor zich. Newborn fotografie sowieso, en misschien nog wel andere leuke workshops.
 10. De foto’s van de meisjes beter ordenen op de computer. Het is nu eigenlijk één grote chaos op de computer. Ik moet echt twee mappen voor de meisjes maken, en dan het liefste per maand zodat ik foto’s goed terug kan vinden.
 11. Meer me-time nemen. Hier ben ik echt zo slecht in. Eerst de kindjes, dan werk en het huishouden en echt pas als alles bij is dan denk ik aan mezelf. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen.
 12. Beter voor mezelf opkomen. Nog zoiets. Dit is wel een lastige overigens. Sinds ik moeder ben, ben ik hierin al wel gegroeid maar toch blijft dit een aandachtspuntje.
 13. Elke maand een datenight met Maikel. Elke maand één avond lekker samen met Maikel op pad. Uit eten, musical of misschien wel een nachtje samen weg. Zo fijn om af en toe samen een avond weg te zijn.
 14. Mijn dierentuin abonnement beter benutten. Ik heb een abonnement bij de dierentuin die hier praktisch om de hoek zit, maar ben er sindsdien bijna niet meer geweest. Oeps! Binnenkort maar weer eens gaan.
 15. Weer meer vers koken voor Emmi. Ik begon met alleen maar verse hapjes, dat werd langzaam aan 50/50 en nu pak ik te makkelijk een potje voor Emmi. Tijd om weer lekker verse hapjes te gaan maken!
 16. Nog meer genieten van en met mijn meisjes. Lekker samen leuke dingen doen, genieten van en met elkaar en proberen om wat meer te kijken naar wat de meisjes leuk vinden in plaats van wat er “moet” gebeuren.
 17. Mijn telefoon wat vaker wegleggen. Jep, soms is mijn telefoon nog vergroeid met mijn hand. Maar zo ongeveer de gehele kerst heb ik geen telefoon gezien dus ik leer het wel 😉
 18. Genieten. Ik hoef niet altijd alle ballen perse hoog te houden, het is oké als er soms eentje valt. Als de was niet gevouwen is, de vloer niet gedweild of wat dan ook, dan kan ik toch iets leuks met de meisjes gaan doen of juist even lekker op de bank een serie kijken. Of gewoon even kijken naar mijn twee geweldige dochters terwijl ze samen aan het spelen zijn. In ieder geval leren om meer te genieten zonder een stemmetje achter in mijn hoofd dat zegt water eigenlijk allemaal nog moet gebeuren.

Zo dat was een flinke lijst! Heb jij goede voornemens voor 2018? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.