Blog jaaroverzicht 2017 – tag

De laatste dagen van 2017 zijn aangebroken. Hèt moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat de geboorte van Emmi het hoogtepunt was van 2017 lijkt me wel duidelijk, maar wat waren eigenlijk de hoogtepunten van dit jaar qua blog?

Bij Merel las ik laatst de “Blog jaaroverzicht tag” en dat vond ik zo’n mooi en handig overzicht dat ik ook besloot om hem in te vullen. Ik heb ervoor gekozen om hem zelf nog aan te vullen met mijn 10 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar dus weer genoeg leesvoer 😉 Deze tag is in 2016 bedacht door Joyce, die hem dit jaar ook zelf weer invulde.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Poeh, er zijn eigenlijk zoveel leuke dingen die ik mee heb gemaakt. Ik vond de Mommy and me make-over ontzettend leuk om te doen, maar ook  de verschillende events die ik heb mogen bezoeken waren erg leuk. Het ontmoeten van andere bloggers, het brainstormen over nieuwe projecten, het mogen samenwerken met ontzettend leuk merken, genoeg leuke dingen om op te noemen!

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Het gebrek aan tijd om alle blogs voldoende voor te bereiden. Soms moet ik iets online plaatsen terwijl ik eigenlijk nog niet helemaal tevreden ben over de foto’s. Of soms heb ik überhaupt geen tijd om een blog te schrijven. Het gebrek aan tijd om alles op rolletjes te laten verlopen is wel iets waar ik nog steeds tegenaan loop.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ja daar hou ik me wel mee bezig, maar niet overdreven veel. Ik ben tevreden als ik minimaal 10.000 unieke bezoekers per maand heb, en dat heb ik dit jaar zeker gehaald. Soms zit ik een maand erboven, zoals nu, en soms zit ik er net wat onder. Dan wil ik wel eens een blog promoten op Facebook om wat meer bezoekers binnen te halen, maar ik besteed daar niet teveel tijd, geld een aandacht aan.Hans & Grietje de musicalWat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

De samenwerking met Van Hoorne Entertainment, waardoor we al naar verschillende geweldige musicals zijn geweest. Maar de samenwerking met Livera was ook erg leuk, met name door de geweldige persoonlijke service in de winkel. Hasbro zorgde ervoor dat Aukje enorm werd verwend met haar verjaardag en Sinterklaas dus ook zij mogen niet ontbreken in dit rijtje.

Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?

Mijn blog nog serieuzer nemen. Bij samenwerkingen nog kritischer kijken of het echt bij mij en mijn blog past, beter plannen en vooruit werken, mooiere foto’s maken, eindelijk een nieuw logo, mijn categorieën herorganiseren, SEO optimaliseren, mijn samenwerkingen beter bijhouden in een overzicht en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Dit vind ik moeilijk! Ik lees op het moment eigenlijk helemaal niet zoveel blogs (tijdgebrek). In januari staat er een artikel op de planning met volgtips, dus deze hou je nog van me tegoed, oké?Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

De geboorteaankondiging van Emmi! Maar dat was natuurlijk niet echt een blog, maar ik wilde zo graag delen dat ze geboren was. Verder ben ik erachter gekomen dat ik DIY artikelen ook erg leuk vind om te maken, zoals bijvoorbeeld deze : “DIY geboortebord maken“. Maar shoplogs en persoonlijke artikelen vind ik eigenlijk ook altijd wel leuk om te schrijven.

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Wederom niet echt een blog, maar een boodschap om iedereen een merry x-mas te wensen. Verder worden reviews ook meestal niet zo goed gelezen. Ik merk echt dat persoonlijke blogs het meeste in trek zijn.

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Dat is “Je weet dat je in het derde trimester zit als…“. Een ander artikel dat ook erg veel gelezen is komt uit 2016 “I love ommy and me dresses“. Hierop krijg ik dagelijks nog bezoekers binnen via Google.

Wat zou je nog willen leren?

O jee teveel om op te noemen. Eigenlijk alles wat ik vijf vragen geleden ook al op heb geschreven. Mooiere foto’s leren maken en leren bewerken. Beter leren plannen, leren hoe ik meer inkomsten uit mijn blog kan halen, SEO leren optimaliseren en leren netwerken met leuke en interessante merken en bedrijven.mamabloggersWelke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

Mijn blogvriendinnetjes met wie ik dagelijks app, maar die date staat al gepland! Daarnaast zijn er ook een heleboel andere bloggers die ik graag (weer) zou willen ontmoeten, omdat ik er tegenop kijk, omdat ze me gezellig lijken, omdat ik er via social media leuk contact mee heb en ik graag ook een keer in real life zou willen kletsen. Ik denk dat de dames zelf wel weten wie ze zijn 🙂

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Ja! Maar echt! Ik vind het ontzettend leuk dat mijn blog van een hobby is uitgegroeid naar een serieuze (bij)baan en vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen.

Je belangrijkste doel voor 2018

Mijn blog nog serieuzer nemen en kijken of ik er eventueel mijn bedrijfje van kan maken. Ik ben er trots op dat ik steeds vaker door bedrijven word gevonden en dat ik tegenwoordig steeds beter weet wat ik wel en niet wil. Dat ik in de positie ben om niet meer zomaar alle samenwerkingen aan te nemen en kritisch te kijken naar wat echt bij mij past. En daar hoort dus ook beter plannen bij en alles wat beter bijhouden dan dat ik nu doe 😉

Mijn top 10 best gelezen blogs van het afgelopen jaar:

  1. Je weet dat je in het derde trimester zit als…
  2. Daar is ze dan!
  3. Zindelijkheidstrainning
  4. I love mommy and me dresses
  5. 10 x leuke huwelijkscadeau ideeën
  6. En toen viel ik keihard van mijn roze wolk
  7. Mijn bevallingsverhaal
  8. DIY geboortebord maken
  9. Wat niemand je vertelt over de bevalling
  10. Beste mevrouw op het openbaar toilet

Welk artikel van het afgelopen jaar is jou het beste bijgebleven?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.