De rotklusjes van het ouderschap… – tag

“Maar je krijgt er wel heel veel voor terug”. Je hoort het zo vaak. Het ouderschap is geweldig, roze glitterwolken en liefde enzo. Maar helaas is niet alles roze en glitter hoor, was dat maar waar 😉 Er horen ook echt wel een aantal rotklusjes bij het ouderschap…

Ruim anderhalf jaar geleden bedacht ik de “Rotklusjes van het ouderschap – tag“. Een tag met vragen over de minder leuke klusjes van het ouderschap. De klusjes die erbij horen en die nou ook weer niet heel erg zijn, maar die zeker ook niet bovenaan mijn favorieten lijstje staan.

  1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind? Babynageltjes zijn net messen als je niet oppast, zo scherp! Ik probeer ze elke week te knippen bij Emmi, maar soms denk ik er pas aan als ze mij of zichzelf er al mee heeft gekrast. Die van Aukje hoef ik niet meer te knippen want mevrouw bijt nagels sinds een tijdje. Beetje jammer.
  2. En de teennagels? Daar heb ik geen vaste momenten voor. Ik knip ze wanneer ik zie dat ze te lang worden. Geen idee hoe vaak dat is eigenlijk.
  3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind? Elke week. Ik vind het zelf fijn om mijn eigen bed elke week te verschonen dus doe ik dat voor de kindjes ook. Als Emmi verkouden is dan doe ik het vaker, want ze slaapt op haar buik en dan vind ik het wel lekker als haar hoeslaken vaker vervangen wordt. bedhekje
  4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon? Ik probeer er na elke douche-beurt aan te denken maar moet ook toegeven dat ik het best wel vaal vergeet. Zeker bij Aukje. Gelukkig wordt het bij kindjes ook niet zo snel vies, dus ze lopen niet vies rond hoor 😉
  5. Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)? Ik. Ik ben ook de meeste tijd bij de kindjes, dus ook als Maikel wel thuis is dan ben ik vaak de eerste die opstaat. Al moet ik trouwens zeggen dat hij bij Aukje wel vaker poetst als hij thuis is, dat is namelijk meestal rond etenstijd en dan zit ik net Emmi eten te geven hihi.
  6. Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt? Meestal ik, maar Maikel ook wel af en toe hoor. Eerst hoorde hij het echt niet, en toen Aukje ouder werd sliep ik er juist doorheen. Maar tegenwoordig wordt Emmi ongeveer één keer per nacht wakker en dan ga ik meestal.
  7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen? Ik. Bij Aukje planden we de afspraken altijd op Maikels vrije dag zodat we samen konden gaan maar nu bij Emmi staan de afspraken meestal gepland op Maikels werkdagen dus dan ga ik alleen. Al zou ik het liever door Maikel laten doen, ik vind het echt zo zielig!
  8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan? Ik, anders kunnen we nooit weg 😉

Dit was hem weer, de “rotklusjes van het ouderschap – tag”. Neem hem vooral over! Ik zou het erg leuk vinden als je dan mij ook weer even noemt. En verder tag ik Amanda, Malou, Sandra, Dewi, Emmy en Kimberly. En nu ik er nog eens over nadenk kan ik nog veel meer rotklusjes bedenken dus misschien volgt er nog wel een keer een vervolg 😉

Wat vind jij de grootste rotklus van het ouderschap?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.