Aukjes favoriete nieuwe stopwoorden

Sinds Aukje naar school gaat hoor ik haar regelmatig nieuwe dingen zeggen. Zo kwam “ienemiene mutte” al voorbij en ook zingt ze ineens nieuwe liedjes die ze voorheen nog niet kende. Maar blijkbaar leerde ze er ook een aantal nieuwe (stop)woordjes…

  1. Dat weet ik! Inclusief uitroepteken. Ze roept het behoorlijk demonstratief en meestal wanneer we haar zeggen dat ze iets moet doen waar ze op dat moment niet zo’n zin in heeft. Vaak komt er ook nog een flinke zucht achteraan.
  2. Dus… Dit stopwoordje vind ik nog wel grappig. Ze gebruikt het ook precies op de juiste manier, waardoor ze soms heel wijs overkomt. “Ja, want Emmi vindt dat leuk hoor mama. Dusss…”
  3. Nee. “De terrible two’s” en “ik ben drie dus dat wil ik nie” zijn ons redelijk bespaard gebleven. Maar deze week laat Aukje ineens een eigen wil zien die we niet van haar gewend zijn. Ze zegt ineens nee wanneer we haar iets vragen en ze houdt dat nog vol ook. Even wennen hoor!
  4. ? Net zoiets als “hè?” Nee misschien nog wel erger. Ik zeg nu standaard “wat zeg je” als ze “wa?” heeft gezegd en volgens mij begint ze het al af te leren. Gelukkig maar want ik vind het echt vreselijk klinken.
  5. Waarom? De hele dag. Ook al slaat het nergens op. “Wat is dat?” “Dat is pompoen” “Waarom?” Zucht…
  6. Ik wil dat doen. En alle varianten hierop. De hele dag wil ze alles zelf doen en als het even kan nog als eerste ook. Behalve als ze aangekleed moet worden, dan wordt er flink gezucht als ze het zelf moet doen. Of opruimen, heel typisch.

Hebben jouw kinderen ook bepaalde woorden of zinnen die ze erg vaak zeggen? Ik ben benieuwd!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.