Hoera! Emmi is 1 jaar!

cake smashHieperdepiep hoera! Ons lieve, ondeugende, ondernemende en vooral vrolijke meisje is vandaag jarig. Vandaag is het gewoon alweer één jaar geleden dat Emmi werd geboren en zoals elke maand praat ik je weer even bij over haar ontwikkelingen op dit moment.

Voeding

Emmi krijgt ‘s ochtends altijd een boterham. Het liefste smeer ik daar één van de nieuwe BlueBand smeersels op. Gezond, lekker en goed smeerbaar. Daarna krijgt ze nog een fles melk, maar we zijn aan het oefenen met een beker zodat dat binnenkort hopelijk een beker melk wordt. Rond 9.30 uur krijgt ze fruit. Blauwe bessen en banaan zijn favoriet. Tegen lunchtijd eet ze twee boterhammen en dan probeer ik er wederom met een bekertje wat melk in te krijgen haha, maar dat is nog lastig. Vanaf vandaag stappen we trouwens ook over van melkpoeder naar gewone verse melk. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze dat vindt! Dat hebben we bij Aukje nooit gehad, omdat zij een koemelkallergie had, dus ik ben benieuwd naar deze overgang. Als Aukje uit school komt krijgt Emmi iets lekkers, net als haar grote zus. De ene keer is dat een babykoekje, de andere keer wat (knijp)fruit, net waar ik zin in heb op dat moment. Daarbij een bekertje met water of diksap. Qua avondeten eet Emmi tegenwoordig bijna volledig met de pot mee, zo ideaal! Emmi vindt het heerlijk om zelf te eten, ze zit dan echt te smikkelen en ik verbaas me er elke keer weer over met welk tempo ze alles naar binnen weet te werken. En oké, misschien ligt de helft daarna ook op de grond, maar dat mag de pret niet drukken toch? 😉 Soms krijgt ze yoghurt na het eten, maar ik heb het idee dat ze daar altijd van moet spugen naderhand, dus we geven haar ook regelmatig appelmoes na. En soms krijgt ze een paar happen vla van Maikel, dat vindt ze heerlijk! En tot vandaag kreeg ze dan voor het slapengaan nog een flesje melk, maar dat willen we nu gaan afbouwen. Eens kijken of dat gaat lukken.

Slapen

Emmi slaapt nog steeds twee keer overdag. De eerste keer ongeveer 75 minuten rond 9.30 uur en de tweede keer ongeveer een uur rond 14.30 uur. Ze slaapt nog steeds op haar buik, al zie ik dat ze nu ook af en toe naar haar rug drait in bed. ‘s Avonds gaat ze rond 19.15 uur naar bed. Tot een week geleden ging dat heel soepel en sinds een week moet ze ontzettend hard huilen als ik haar in bed leg. Dus we zijn weer even met een kleine slaaptraining bezig, hopelijk kan ze snel weer zonder tranen slapen. Vaak wordt ze ‘s ochtends al rond 06.00 uur wakker. Hopelijk is dat na het verzetten van de klok vannacht voortaan 7.00 uur haha. En ook moet ik er bijna elke nacht wel een keer uit voor haar speen. Dit is een tijdje over geweest, dus hopelijk houdt ook dat binnenkort weer op.

Groei en ontwikkeling

Emmi ontwikkelt zich op een razend tempo. Zo heeft ze inmiddels zes tanden. Nou ja, bijna dan ;-). Twee zijn er helemaal door, twee half en van twee tanden zien we een klein stukje. Verder is ze dol op lopen en kan ze dat aan de hand ook al ontzettend snel. Ze kan los staan en heeft gisteren op het kinderdagverblijf zelfs al één stapje gezet! Emmi is ondeugend en weet donders goed wat ze wel en niet mag. Als ze iets doet wat eigenlijk niet mag en je zegt haar naam, dan schrikt ze (en dat ziet er stiekem best een beetje grappig uit). Ook wordt ze ineens heel snel als ze bijvoorbeeld iets van Aukje te pakken heeft. Ze stopt het dan snel in haar mond en in een razend tempo kruipt ze er vandoor. Ze is dol op aandacht en weet precies wat ze moet doen om dat dan ook te krijgen. Ze wijst tegenwoordig alles aan en weet zichzelf daar dan ook goed mee duidelijk te maken. Zo wijst ze bijvoorbeeld naar een boekje en daarna naar mij. Dan gaan we samen een boekje lezen. Zo leuk! Als je hieperdepiep zegt, dan doet ze haar armpjes in de lucht. Ik ben benieuwd of ze dat vandaag ook nog doet haha.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.