Update Emmi, 5 weken oud

Vandaag is Emmi alweer 5 weken oud! Lekker cliché maar wat gaat het snel! En in de afgelopen vijf weken is er al het één en ander veranderd, dus ik klets je weer bij over haar groei, voeding, ritme en slaapjes…

Groei

Woensdag ging ik met Emmi naar het consultatiebureau. Gisteren schreef ik al over hoe ons bezoekje was en dat Emmi goed gegroeid was. Om precies ze zijn is ze de afgelopen vijf weken 945 gram aangekomen, ze woog nu namelijk 4945 gram.Wauw! Ook hebben ze haar gemeten en ze is 54.6 cm lang. Ons moppie groeit dus inderdaad goed, fijn!

Voeding

Emmi krijgt nog steeds volledig borstvoeding. We zijn wel een beetje zoekende naar een wat vaster ritme, want het schommelt nu een beetje maar dat hoort er geloof ik bij die eerste weken hè 😉 . In principe kreeg Emmi om de vier uur een voeding, maar omdat ze tussen de voedingen in best wel vaak onrustig was probeer ik nu wat meer op verzoek te voeden. Ik ben daar gisteren pas mee begonnen, dus hoe dat bevalt kan ik nog niet vertellen. Gisteren heeft ze afwisselend na drie en na vier uur gegeten dus ben benieuwd hoe het de komende dagen gaat.
Ook heeft ze gisteren voor het eerst gekolfde melk uit een flesje gedronken. Dat ging meteen erg goed gelukkig, dus vanaf nu wil ik proberen om haar elke dag een keer een flesje te geven, zodat ze daar ook aan kan wennen. Kan ik ook eens even weg zonder Emmi 😉

Slapen

Qua slapen is er weinig veranderd. In principe hoef ik ’s nachts maar één keer te voeden en het grootste gedeelte van de tijd valt ze daarna vrij snel weer in slaap. Natuurlijk zijn er nachten waarin het anders gaat, maar over het algemeen hebben we volgens mij niks te klagen. Ik slaap geen acht uur per nacht, maar zo’n vijf tot zes uur slaap krijg ik zeker wel ’s nachts. Overdag is slapen nog steeds wat lastiger. Zo vreemd, maar fijn dat het ’s nachts wel goed gaat. Soms slaapt ze als ze in de maxi cosi ligt (en soms krijst ze als ze in dat ding ligt haha) en regelmatig slaapt ze in mijn armen. Tussendoor proberen we haar nog steeds regelmatig in haar bedje of de box te leggen maar met weinig succes helaas. Tot die tijd knuffelen we er gewoon vrolijk op los 🙂 .

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.