Welke luiers vinden wij fijn?

luiersToen Aukje nog niet geboren was, hadden we echt al super veel luiers in huis. De een na de ander kwam met een luiertaart aanzetten en dat is natuurlijk super fijn want die luiers vliegen erdoorheen! Inmiddels hebben we al heel veel verschillende merken geprobeerd en zijn we eruit wat wij de fijnste vinden.

Pampers

Toen Aukje nog een newborn moppie was, hadden we eigenlijk alleen Pampers in huis. Allemaal gekregen, dus ik wist niet beter, Ik vond ze fijn, lekker zacht en met een handige plasstrip (waar ik trouwens pas na een paar dagen achterkwam, maar goed). Al vrij snel kwam ik erachter dat ik ze toch wel erg duur vond, dus ik zocht steeds op internet op wanneer ze waar in de aanbieding waren en dan kocht ik ze daar. Toch weer mooi meegenomen. Na een tijdje kwam ik erachter dat Pampers ook een goedkopere variant verkoopt. Deze zitten in knaloranje plastic verpakt in plaats van in groen plastic. Wat het verschil is? Geen idee, ze voelen hetzelfde, nemen hetzelfde op alleen zijn ze goedkoper, dus ik was erg blij met deze vondst. Inmiddels gebruiken we deze nog steeds af en toe. Maar dat is meer omdat ik dan bijvoorbeeld te lui ben om naar de drogist te lopen en dan neem ik deze gewoon mee in de supermarkt.

Lidl

Sinds onze vakantie afgelopen herfst, heb ik de luiers van de Lidl ontdekt! Super fijn vind ik ze. Ze zijn wel iets minder zacht dan de Pampers, maar ruiken niet raar, nemen voldoende op en zijn in verhouding erg goedkoop. Qua uiterlijk lijken ze zelfs wel een beetje op Pampers. Dit is dus eigenlijk onze vervanging voor de oranje pakken van Pampers.

Kruidvat

De Kruidvat luiers gebruikten wij ook toen Aukje nog een baby was. Niks mis mee, alleen vond ik ze toch wel wat aan de harde kant, daarom zijn we toch weer terug gegaan naar de Pampers. Inmiddels zijn we wel weer terug bij de Kruidvat luiers, maar dan wel de luierbroekjes. Ideaal, want Aukje wil niet altijd meer liggen om verschoond te worden. Met zo’n luierbroekje kan ze gewoon blijven staan. Deze hebben we dus ook altijd in huis.

Etos en Jumbo 

Deze luiers waren het voor ons niet. De Etos luiers vond ik echt veel en veel te dik. Inmiddels zijn ze vernieuwd en gebruikt mijn moeder ze wel altijd. Ik moet ook eerlijk zeggen, ze zijn nu een stuk fijner dan twee jaar geleden. Alleen zit hier een Kruidvat en geen Etos dus om die simpele reden gebruiken wij ze zelf niet. De Jumbo luiers vond ik ontzettend stinken. Bah! Deze hebben we één keer geprobeerd en dat was echt eens en nooit meer.

Tot zover onze luier review. Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende luier merken, maar dit zijn de enige die wij zelf hebben geprobeerd.

Welke luiers vind jij het fijnste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.