5 effectieve tips voor het behandelen van de ouder wordende huid *

huidverzorging

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid. De huid wordt minder elastisch, is minder stevig en heeft meer behoefte aan hydratatie. Hoewel dit een natuurlijk proces is dat bij je leven hoort, is niet iedereen blij met een oudere huid waar rimpels alsmaar beter te zien zijn.

Gelukkig is er een aantal effectieve tips dat je toe kunt passen bij het verminderen van tekenen van een ouder wordende huid. Denk aan een Profhilo behandeling of een huidverzorging met retinoïden. In dit artikel delen we meer over het bevorderen van een stralende huid met diverse behandelingen.

1. Ga voor antioxidanten voor bescherming van de huid

Wat ontzettend belangrijk is voor een gezonde huid zijn antioxidanten, zoals vitamine C en E. Deze vitaminen helpen de huid te beschermen tegen schade van buitenaf. Daarom is het raadzaam om te gaan voor antioxidantrijke serums waarmee je je huid beschermt tegen schade die ontstaat door schadelijke moleculen vanuit zogeheten vrije radicalen. Dat is schade door onder andere UV-straling, rook en rook.

2. Kies voor een Profhilo behandeling voor huidverbetering

Daarnaast is het aan te raden om een ouder wordende huid te behandelen met behulp van een Profhilo behandeling. Dat betreft een injecteerbare behandeling op basis van hyaluronzuur, waardoor de huid sterker en beter gehydrateerd wordt én waardoor de aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd. Daardoor vervagen fijne lijntjes en zie je er jonger uit. Profhilo staat bekend om de natuurlijke resultaten en de langdurige hydratatie en is geschikt voor verschillende huidtypen.

3. Professionele peeling behandeling voor betere huid

Naast een Profhilo behandeling en serums met antioxidanten kun je gaan voor een professionele peel behandeling. Dit soort peelings zijn vooral effectief bij het verwijderen van dode huidcellen en voor het stimuleren van nieuwe huidcellen. Ook helpen ze bij het verminderen van pigmentatie en het verbeteren van de algehele huidstructuur en -textuur. Laat zo’n peeling overigens altijd uitvoeren door een professional voor het beste resultaat. 

4. Schaf huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur aan

Hyaluronzuur, waar we het eerder over hadden, komt niet alleen voor in injecties, maar ook in diverse huidverzorgingsproducten. Het grote voordeel van hyaluronzuur is dat het een krachtige vochtinbrenger is die we sowieso al in onze huid hebben. Maar: naarmate we ouder worden, neemt de productie van hyaluronzuur af wat leidt tot een doffe teint en tot een drogere huid. Daarom is het van belang om te kiezen voor producten waar dit in zit, zodat je weer een frisse look krijgt.

5. Verander je levensstijl en neem gezonde voeding tot je

Wat tot slot natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje is de tip om je levensstijl aan te passen wanneer je huid droog is en/of een doffe teint heeft. Een gezonde lifestyle heeft namelijk directe invloed op de gezondheid van de huid. Zorg er daarom voor dat je iedere dag voldoende water drinkt, dat je divers eet en dat je regelmatig beweegt. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon én gebruik zonnebrandmiddelen om schade door UV-stralen zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarmee heb je een goede basis voor een gezonde huid te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.