Gelatine masker voor je haar

gelatine masker

Mijn krullen zijn blij! Ik heb ze namelijk verwend met een heerlijk gelatine masker. Het goedkoopste masker dat ik ze ooit gegeven heb en het werkt beter dan ik had durven hopen. En happy curls is een happy mama, dus ik ga dit zeker vaker gebruiken!

Gelatine masker

Vorige week schreef ik al dat ik last van van ontzettend droog haar. Ik had het behandeld met rijstwater en dat scheelde al heel veel. Ik was alleen nog niet helemaal tevreden dus ik besloot om te zoeken naar een ander, nog meer voedend masker. Ik kwam het gelatine masker tegen en besloot om het een kans te geven. Ik bedoel, een pakje gelatine kost nog geen euro, dus dat was het proberen waard!

Het recept

Warm 200 ml water op in een pannetje maar het hoeft niet te koken. Dan doe je 6 blaadjes gelatine (ik gebruikte dr. Oetker) er een voor een bij. Goed roeren. Als alle blaadjes op zijn gelost doe je er nog een eetlepel van een haarmasker bij (ik gebruikte hiervoor het Revuele masker). Alles goed doorroeren en het is klaar voor gebruik.

Aanbrengen

Zorg dat je haar gewassen is met een (cg) shampoo of conditioner. Knijp je haar goed uit en droog het eventueel licht af met een handdoek. Vervolgens breng je het masker aan op je hele haar. Zorg dat ook vooral de lengtes en de punten goed doordrenkt zijn. Als het masker helemaal in je haar zit dan kam je het nog even goed door met je vingers of met een grove (afro)kam. Dan maak je een knotje bovenop je hoofd. Een badmuts eroverheen zorgt dat het lekker warm blijft en dat het masker goed zijn werk kan doen. Laat dit ongeveer 45 minuten inwerken.

Uitspoelen

Het gelatine masker kan keihard worden, zeker als je er geen ander haarmasker aan toevoegt. Als je het masker uit wilt spoelen dan kan je het beste je knot eerst helemaal nat laten worden, voordat je het elastiek eruit haalt. Dit om te voorkomen dat je haar breekt. Als je haar helemaal nat is dan kan je de knot eruit halen en het masker goed uitspoelen.

Na het masker

Na het masker kan je je haar stylen zoals je gewend bent. Ik deed er dus gewoon mijn leave-in in, daarna glijmiddel en tot slot gel. En het resultaat? Prachtige, gevoede, zachte, glanzende krullen! Een gelatine masker geeft je haar een proteïne boost, dus pas op voor een overload. Maar met mijn verse high lights kan mijn haar wel wat proteine gebruiken, dus voorlopig blijf ik dit heerlijke gelatine masker wekelijks gebruiken!

gelatine masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.