#riemenlos

Iedere vrouw kent het wel, je bent op een feestje of gewoon een avondje uit, moet ontzettend nodig plassen maar omdat het zo gezellig is stel je het zo lang mogelijk uit. Eindelijk neem je dan de tijd om te gaan en zodra je bij de toiletten aankomt heb je spijt dat je zo laat bent gegaan…

Ik weet niet wat het is, maar de rij bij de damestoiletten is altijd langer dan bij de heren. Maar ook gewoon echt altijd. Een tijdje terug was ik een avondje op pad met mijn moeder en terwijl we in de rij voor de toiletten stonden hadden we het erover dat we niet begrijpen waarom een toiletbezoekje bij vrouwen altijd zo lang moet duren. Ik bedoel, broek omlaag, plassen, broek omhoog. Zo lang kan het niet duren toch?

Toen we dan eindelijk zelf aan de beurt waren was mijn toilet niet zo netjes. Dus ik probeerde eerst zo goed en kwaad als mogelijk alles schoon te maken. Vervolgens was ik klaar met plassen, was mijn toiletpapier op. Eer dat ik wat velletjes van de nieuwe rol los kreeg gepeuterd waren er alweer wat minuten voorbij en tot slot had ik ook nog eens ruzie met mijn panty. Tja, zo simpel is een toiletbezoekje dus toch niet.

In een gesprek met een vriendin ontdekten we dat er nog veel meer redenen zijn waarom het bij vrouwen altijd zo lang duurt. Denk aan het vervangen van inlegkruisjes, tampons, het laddervrij optrekken van een panty, in de broek stoppen van een shirt etc. Toch iets meer handelingen dan je in de eerste instantie verwacht, toch? Dus eigenlijk is het dan best logisch dat de rij bij de vrouwen altijd langer is dan bij de mannen.

En toch denk ik dat de rij korter kan worden. Tijdens een stapavondje met Monique riepen we namelijk de hashtag #riemenlos in het leven. Maak je riem al los als je in de rij van de toiletten staat te wachten, misschien zelfs al je knoop. Zodra je dan het hokje binnenkomt, kan je meteen gaan zitten. Ben je klaar en is alles weer schoon en droog? Trek je broek omhoog en vlieg het hokje uit. En terwijl de volgende naar binnen kan, heb jij alle tijd (en ruimte) om je shirt in je broek te stoppen en je knoop en riem dicht te maken. Win-win, toch?

Dus dames, last van te lange rijen voor de toiletten? Verspreid de #riemenlos, en hopelijk worden de rijen zo een stukje minder lang 😉 😉 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.