Vier manieren om je zelfvertrouwen een boost te geven *

Ook al hebben we eigenlijk maar weinig te klagen, we zijn allemaal in mindere of meerdere mate weleens onzeker over onszelf of over ons uiterlijk. En dat is zonde, want vaak ben je veel te kritisch op jezelf. Kleine imperfecties maken je immers juist uniek! Gelukkig kun je iets veranderen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met behulp van goede zelfzorg, kleding waar je je goed in voelt en met een positieve mindset...

Goed voor jezelf zorgen

Om een beter zelfbeeld te ontwikkelen is goed voor jezelf zorgen en lief zijn voor jezelf een eerste vereiste. Als je een gezonde leefstijl aanhoudt, zorgt voor een goede nachtrust en voldoende lichaamsbeweging zit je beter in je vel en zal je zelfbeeld ook positiever worden. Daarom is zelfzorg erg belangrijk voor het beeld dat je van jezelf creëert. Hoe meer je zorg draagt voor je lichaam, hoe makkelijker het uiteindelijk wordt om helemaal te accepteren en trots te zijn op wie je bent.

Kleding waar je je mooi en comfortabel in voelt

Ook kleding heeft veel impact op de mate waarin je je goed voelt over jezelf. Door jezelf te leren kennen en te weten waar je je mooi en prettig in voelt, maak je keuzes waar je volledig achter kunt staan. Het is dus echt de moeite waard om te investeren in items die bij je passen en die jouw mooie kanten weten te accentueren. Dit geldt niet alleen voor outfits die je naar je werk of in je vrije tijd aan hebt, maar ook zeker voor je huiskleding en de lingerie die je eronder draagt. Trakteer jezelf eens op een mooie en goed zittende lingerieset, en je zult zien dat je van binnen én van buiten straalt!

Laat los wie je denkt te moeten zijn

Het is een kunst om het streven naar perfectie los te leren laten. Soms zijn er gewoon dagen waarop je de hele dag liever in je huispak rond wil hangen, en dat mag ook. In plaats van dan kritisch te zijn op deze slordige versie van jezelf, kun je ook gewoon investeren in een fijne badjas dames die goed zit, en je ondanks je lummeldag toch tevreden voelen. Door jouw garderobe helemaal van je huispak tot aan je kantooroutfit aan te passen op je eigen smaak, leer je iedere versie van jezelf te omarmen.

Lief zijn voor jezelf

Ook door lief te zijn voor jezelf en de minder vriendelijke gedachten over je uiterlijk of manier van doen op tijd een halt toe te roepen, zul je sterker in je schoenen staan. Door negatieve gedachten zo veel mogelijk te leren omzetten in aanmoedigende gedachten, ontwikkel je namelijk steeds meer zelfliefde. Wie van zichzelf houdt, straalt zelfvertrouwen uit, en dat maakt je nóg mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.