Zo ga je met een verzorgde huid het nieuwe jaar in *

CG methode

Wanneer het nieuwe jaar begint heb je altijd het gevoel dat de winter bijna voorbij is. Toch kan het dan nog wel zo’n twee à drie maanden flink koud zijn. Deze kou heeft veel effect op je huid en daarom is het belangrijk om voor een goede verzorging ervan te kiezen! Ben je op zoek naar tips op dit gebied? Lees dan snel verder!

Water, water, water

Het is algemeen bekend, maar erg belangrijk voor een gezonde huid: water drinken! Een mens heeft per dag namelijk zo’n anderhalf tot twee liter water nodig. Weet je niet zeker of je deze hoeveelheid haalt? Zorg er dan voor dat je altijd een literfles water bij je hebt en deze twee keer per dag vult en opdrinkt. Water is belangrijk omdat je lichaam het nodig heeft om je lijf te reinigen en afvalstoffen af te scheiden en dit gebeurt ook bij je huid! Als je het water helemaal zat bent, is (suikervrije) limonade of kruidenthee natuurlijk ook een optie.

Voedende en verzorgende crème

Of het nou je gezicht is of juist je handen; je huid heeft heel wat te verduren door de kou en neerslag in de wintermaanden. Wist je dat zelfs de huid die bedekt wordt door kleding de effecten van kou merken? Daarom is het slim om je huid een handje te helpen met een voedende en verzorgende crème. Zoek dan wel een crème waar je huid goed op reageert. De één heeft een vrij vette crème nodig, terwijl een ander juist liever een crème heeft die meteen intrekt. Kijk dan bijvoorbeeld eens op https://australian-bodycare.nl om te zien of daar een fijn product voor je bij zit!

Gezond eten

Ook gezond eten draagt bij aan een huid van goede kwaliteit. Het beste kies je dan natuurlijk voor fruit en groente. Maar ook vezels zijn belangrijk voor een gezonde huid. Wel is het belangrijk om voor een goede balans te zorgen; te veel fruit of te veel vezels kunnen juist voor huidproblemen zorgen. Het beste is om uit de buurt te blijven van vetten. Bij een inname van te veel vetten kan je huid meer talg gaan produceren en hierdoor ontstaan puistjes en een glimmende huid. Natuurlijke vetten zijn dan wel weer goed voor je huid; dit haal je bijvoorbeeld uit vis of noten en zaden.

Extra tip: ook rust kan zorgen voor een huid die goed in balans is. Vermijd dus stress en slaap voldoende; tijdens je slaap zijn namelijk alle reinigingsprocessen van je lichaam aan de gang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.