Pinterest gone wrong…

regenboog traktatie

Traktaties maken, ik ben er dol op, maar wat maak ik het mezelf toch moeilijk elk jaar. En elke keer denk ik dat ik iets makkelijks heb, wijst de praktijk toch weer anders uit…

“Mama ik wil een regenboog trakteren”. Nou en daar kan je het dan als moeder dus mee doen. Lang leve Pinterest, want daar kwam ik deze cakejes tegen. Leken me prima te doen, dus nadat ik al weken van tevoren de producten in huis had was ik er behoorlijk relaxed onder. Die traktatie kwam helemaal goed!

De dag voor Aukjes verjaardag bakte ik cupcakes alsof mijn leven er vanaf hing 😉 Ze lukten allemaal en zagen er eigenlijk zo al lekker uit. Maar omdat het me lekkerder leek als ik ze op de dag zelf af zou maken zette ik ze weg tot de volgende ochtend.

cupcake traktatie

Het plan was simpel. Eerst zou ik alle cupcakes voorzien van een roze laag topping. Daarna zou ik wolkjes maken met de witte topping en tot slot zou ik de zure matten als regenboog in de wolkjes zetten. Met als finishing touch een eenhoorn op de wolkjes.

Alleen daar ging het mis. De topping bleek helemaal niet zo soepel te zijn en was totaal niet uit te smeren. En ja, ik had het zakje goed gekneed van tevoren. Dus nadat ik onderhand klaar was met het roze maken van alle cakejes was zowel de tijd bijna om en mijn zin om nog verder te gaan was helemaal ver te zoeken. Vlug spoten we nog wat wolkjes op de cakejes, drukten we de regenbogen erin en daar moest Aukje het maar mee doen.

regenboog traktatie

Ik was niet tevreden, vond het er niet mooi uitzien en mijn humeur was lichtelijk gedaald. Gelukkig vond Aukje de cakejes geweldig, of dat zei ze om mij niet teleur te stellen 😉 en hoorde ik na afloop dat ze ook erg lekker waren. En daar gaat het om toch? Dat de kinderen er blij mee waren.

Mocht je deze traktatie nou ook willen maken dan heb ik wel twee tips hoe je het beter kunt doen dan ik deed. Als je eerst een laagje fondant op de cake plakt, ziet het er lekker strak uit, de kinderen zijn vaak gek op fondant en dat kan je al een dag van tevoren klaarmaken. De wolkjes kan je vervolgens gewoon maken met de witte topping die ik ook heb gebruikt en dan ziet het er al een stuk mooier uit.

Of je kunt ervoor kiezen om een gekleurde. vloeibare chocolademassa te maken, waar je de cupcakes even ondersteboven in dipt. Beide manieren geven vast een mooier resultaat dan die van mij. Heel veel succes in ieder geval 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.