Je haar verven als Curly Girl *

CG haarverf

“Kan ik mijn haar nog verven als ik de Curly Girl Methode volg?” Jazeker kan dat, alleen is het wel verstandig om even goed te kijken wat het beste is voor jouw haar, want je wilt natuurlijk niet dat je krullen eronder gaan lijden…

Curly Girl Methode

Steeds meer krullenbollen kennen het inmiddels wel, de Curly Girl Methode. Dit is een methode om natuurlijk krullend haar te verzorgen. Je laat bepaalde ingrediënten van haarproducten achterwege en hierdoor wordt je haar sterker en krijgt het zijn natuurlijke glans en krul terug. De methode kan vooral voor beginners nogal ingewikkeld zijn, want wat mag nou eigenlijk allemaal wel en niet? Mijn inbox stroomt dan ook dagelijks vol met vragen van Curly Girls en een van de vragen die regelmatig voorbij komt is de vraag: “Is er CG haarverf voor thuisgebruik?”.

CG haarverf

Vooropgesteld dat het niet verven van je haar natuurlijk het allerbeste is, willen we soms natuurlijk ook gewoon een tikkeltje eigenwijs zijn. Omdat we een andere haarkleur willen, om grijze haartjes te verbergen of om wat voor reden dan ook. Heel eerlijk, ik verf mijn krullen al jaren en als je er maar voor zorgt dat je goede producten gebruikt, dan blijven je krullen er gewoon goed uitzien. Sterker nog, de juiste haarverf kan je haar er juist nog mooier uit laten zien!

WECOLOUR

Gelukkig is er een permanente haarverf voor thuisgebruik, waar ontzettend veel verzorgende ingrediënten inzitten. WECOLOUR is een verf zonder ammonia, PPD, siliconen en resorcinol. En hoewel de verf niet helemaal CG is (dat zijn er sowieso maar weinig) is dit wel een hele zachte verf voor je haar. Hij is betaalbaar, goed dekkend, bestaat uit zoveel mogelijk natuurlijke en voedende ingrediënten en met 100% garantie. Een WECOLOUR pakket wordt geleverd door de brievenbus en bevat naast de verf en activator ook een shampoo, conditioner, handschoenen, kwastje en een uitgebreide gebruiksaanwijzing

Kleuradvies

WECOLOUR heeft maar liefst 32 verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Twijfel je welke kleur je wilt bestellen, maak dan gebruik van de speciale kleurenadviestool. Door het stellen van verschillende vragen rolt er een kleuradvies uit, ideaal voor wanneer je twijfelt tussen een paar kleuren! De verf wordt geleverd met shampoo en conditioner en omdat je na het verven van je haar toch altijd een final wash moet doen, zou ik deze bijgeleverde producten dan ook gewoon lekker gebruiken. Door het gebruiken van een conditioner sluiten je haarschubben weer en blijven je kleur en glans langer mooi. Leuk extraatje, de conditioner die bij de verf wordt geleverd is wel CG!

Final Wash en extra liefde

Nadat je je haar hebt geverfd laat je het ongeveer vier dagen met rust. Vijf mag natuurlijk ook 😉 Daarna doe je een final wash, om de, in dit geval gebruikte, bijenwas uit je haar te verwijderen. Na de final wash heeft je haar extra liefde nodig, dus die geef je door een lekker voedend CG masker met proteïne te nemen. Deze laat je lekker een uur intrekken, daarna spoel je hem uit en ga je verder met je normale routine. Sowieso ben ik een groot voorstander van een wekelijks haarmasker, dus mocht dat lukken dan zou ik dat ook zeker aanraden.

CG producten van WECOLOUR

Overigens heeft WECOLOUR ook een aantal producten die wel helemaal Curly Girl proof zijn! Zoals ik al eerder benoemde is de conditioner CG, maar ook de volume mousse, het colour mask en zelfs de natuurlijke haarwax zijn helemaal Curly Girl proof. Altijd leuk om nieuwe producten te proberen toch? 😉

Wat werkt voor jou

En tot slot een reminder, doe wat werkt voor jou en waar jij je goed bij voelt. De Curly Girl Methode volg je voor jezelf, dus je bepaalt zelf hoe streng je bent. Het moet immers wel leuk blijven toch? 😉 Dus als jij graag jouw haar wilt blijven verven, lekker blijven doen. Zolang je lief blijft voor je haar, door de juiste producten te gebruiken, hoeft jouw haar daar helemaal niet onder te lijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.