Honing tegen hooikoorts?

honing tegen hooikoorts

“Snif snif” Naast me op de bank zitten twee snotterige huisgenoten. Beiden hebben ze last van hooikoorts, wat normaal gesproken al niet zo fijn is, maar in deze tijd al helemaal niet. Tijd om iets nieuws te proberen…

Hooikoorts

Acupunctuur, medical taping, pilletjes en puffertjes, zo’n beetje alles heeft Maikel al geprobeerd tegen de hooikoorts. Niks hielp eigenlijk echt, of het hielp even of het hielp helemaal niet. Omdat hij er echt ontzettend veel last van heeft heb ik ook al eens voorgesteld om een keer naar bioresonantie therapie te gaan. Maar Maikel is een beetje eigenwijs (sorry schat) en denkt dat er toch niks is dat echt werkt. Dus hij probeert het ook niet.

Honing tegen hooikoorts

Inmiddels ben ik opgehouden met zeuren, maar baal ik stiekem wel dat ik bijvoorbeeld de ramen thuis niet open mag zetten omdat de pollen dan teveel naar binnen komen. Totdat ik van een vriendin hoorde dat er een heel simpel huismiddeltje is tegen hooikoorts, namelijk honing. En dan geen gewone honing uit de supermarkt, maar honing van lokale bijen. Ik moest eerst lachen toen ik het hoorde maar na de uitleg vond ik het toch eigenlijk best heel logisch klinken.

Pollen

Het schijnt namelijk zo te zijn dat de honing van lokale bijen een kleine hoeveelheid pollen bevat. Pollen uit de omgeving en pollen waar je dus zo op reageert als je hooikoorts hebt. Als je iedere dag een theelepel lokale honing eet, bouw je dus als het ware een soort resistentie op tegen deze pollen. Door dus elke dag een hele kleine hoeveelheid honing (met pollen) in te nemen, word je dus immuun voor de rondzwevende pollen.

Baat het niet…

Of het echt waar is of misschien toch een fabel die bedacht is door lokale imkers weet ik niet. Ik ben natuurlijk geen arts of wetenschapper en heb op internet verschillende verhalen gelezen hierover. Maar ach, in dit geval geldt: baat het niet dan schaadt het niet. Het is het proberen waard lijkt mij. Ik weet dat ik Aukje in ieder geval vanaf nu elke dag een lepeltje honiong ga geven. Maar let wel op dat je echt lokale honing koopt, dan heb je zeker de goede pollen te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.