Hoe ik van mijn eczeem af kwam

“Zou ik allergisch zijn voor wol dan?” Ik kan het me nog zo goed herinneren. De jeuk, de droge plekken. De rode bultjes. Vreselijk. En elke keer dacht ik te weten waar het vandaan kwam maar het bleek steeds toch iets anders te zijn. Maar inmiddels ben ik alweer een paar jaar eczeem vrij en dat is zo fijn!

Al van kleins af aan had ik altijd eczeem. Jeukende, rode plekken in mijn knieholtes, ellebogen en op mijn handen. De ene keer was het erger dan de andere keer en bij de huisarts werd ik steeds weggestuurd met verschillende hormoonzalfjes. De één nog sterker dan de ander, maar het hielp allemaal maar voor even.

Al verschillende keren dacht ik te weten waar de eczeem vandaan kwam. Zo was het in de herfst en winter vaak erger dan in de lente of zomer, dus dacht ik al eens dat het aan wol lag. Maar na weken zonder kleding van wol zat de eczeem er nog steeds. Op een gegeven moment was ik het zo zat, dat mijn tante me adviseerde om eens naar een bioresonantie therapeut te gaan.

De bioresonantie therapeut waar ik naartoe ging, Ed van de Voort, heeft 12 jaar als huisarts gewerkt. Hij kreeg steeds meer de behoefte om patiënten integraal te behandelen. Hij volgde daarom een aantal aanvullende opleidingen en in 1997 maakte hij de volledige overstap naar integrale geneeskunde. Mocht je hier meer info over willen lezen dan kan je hier naar zijn site.

Nadat ik een lange vragenlijst in moest vullen kwam ik op de wachtlijst te staan en na een aantal weken kon ik terecht. Met behulp van bioresonantie therapie werd er opgespoord waar mijn lichaam op reageerde. Dat bleken bij mij koemelk, stof, huisstofmijt en schimmels te zijn, maar vooral de koemelk. Advies was om koemelk uit mijn voeding weg te laten, en ook voorlopig even helemaal geen geraffineerde suikers te eten. Daarnaast zou ik een aantal behandelingen krijgen tegen de allergieën.

In de eerste instantie was ik stikchagrijnig door alles wat ik niet meer mocht eten en drinken. Al snel vond ik er mijn weg in en wist ik steeds beter wat ik wel en niet mocht hebben. Na een aantal behandelingen was ik klaar en moest ik nog steeds op mijn voeding letten, maar zou ik producten met melk erin wel beter kunnen verdragen. Ik merkte niet meteen verschil, maar langzaam maar zeker werd de eczeem minder.

Inmiddels zijn we jaren verder en de eczeem is weg. Helemaal weg, al jaren. Ik eet en drink tegenwoordig gewoon producten met melk erin, met mate, dat wel. Maar ik reageer er dus niet meer op. Jeej, super fijn. Inmiddels zijn daar wel andere intoleranties voor terug gekomen, maar dat is een ander verhaal en staat los van elkaar. De eczeem is weg en daar ben ik Ed nog steeds dankbaar voor!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.