Hoe gaat het nu met mijn buik?

selfieEen tijdje terug schreef ik over mijn buik, dat hij opgezet is en dat ik er last van heb. Dat het soms wel lijkt alsof ik zwanger ben, terwijl dat niet het geval is. Inmiddels heb ik verschillende stappen ondernomen en ik vertel vandaag hoe het nu met mijn buik gaat.

Eindelijk naar de huisarts

Ik ben zo’n ontzettend eigenwijs persoon dat niet snel naar de huisarts toegaat. Maar na ruim anderhalf jaar met klachten te hebben rondgelopen was ik het beu. Ik ging naar de huisarts om te kijken of hij iets voor me kon betekenen. Omdat mijn klachten niet heel specifiek waren, ik had bijvoorbeeld geen pijn, kon de huisarts weinig voor me betekenen. Wel zat er een mogelijkheid in dat mijn klachten voortkwamen uit mijn pilgebruik. Door de hormonen kan er vanalles in je lichaam gebeuren, waaronder dus ook mijn klachten vielen. Ik had eigenlijk twee opties; stoppen met de pil of een andere pil proberen. Ik ben gestopt met de pil, omdat dat mij de beste optie leek. Mocht het werkelijk aan de hormonen liggen dat wilde ik ook geen vervanger innemen.

Miss ongeduldig

Nou ben ik, wat dit soort zaken betreft, ook redelijk ongeduldig. Mijn klachten konden niet snel genoeg voorbij zijn. Dus ik besloot om ook naar een andere arts te gaan. Eentje waar ik zes jaar geleden ook al voor mezelf ben geweest en waar ik twee jaar geleden ook met Aukje ben geweest. Het centrum voor biologische geneeskunde. Naar aanleiding van een uitgebreide elektro acupunctuur meting kan er een diagnose gesteld worden. Zes jaar geleden kwamen er al een aantal diagnoses uit, waaronder een koemelkallergie, dus ik was erg benieuwd of er dit keer meer uit zou komen of dat het mee zou vallen.

De diagnose

Toen ik in de wachtkamer zat was ik niet zenuwachtig. Wel vroeg ik me af of er een nieuwe allergie was bijgekomen. Ik hoopte het niet. Ik mocht binnen komen en na een paar korte vragen begon de meting. Toen de meting klaar was bleek het (gelukkig) dat ik geen nieuwe allergie had ontwikkeld, maar dat ik erg snel last heb van gisting in mijn buik. Dat geeft een opgeblazen gevoel en dat zorgt er ook voor dat mijn buik zo bol werd.

Het advies

Als advies kreeg ik mee om bij het avondeten niet meer drie verschillende voedselgroepen te eten (dus geen aardappels, vlees en groenten bijvoorbeeld, dan kan ik beter de aardappels of het vlees achterwege laten) Dit is teveel voor mijn darmen om tegelijk te verwerken en daar krijg ik last van. Verder kreeg ik Iberogast druppels mee en Mucoperm poeders, om mijn darmen wat tot rust te brengen. En dan natuurlijk de grootste onruststoker, geraffineerde suikers. Deze moest ik voorlopig ook maar even achterwege laten.

En nu?

Inmiddels ben ik drie weken verder, en het werkt! Ik let ontzettend goed op mijn voeding, eet gezonder dan dat ik voorheen at, ben daarbij trouwens ook meer gaan bewegen en ik merk wel degelijk verschil! Ik ben zelfs wat afgevallen (vind je het gek, suikervrij eten…) en heb nog maar zelden last van mijn buik! Wat fijn! Aanstaande maandag heb ik mijn laatste afspraak bij deze arts, en tevens de laatste behandeling van een serie van drie, en dan zouden de klachten zo goed als over moeten zijn. Maar eigenlijk zijn ze dat nu al, dus ik ben blij!

Had jij al wel eens gehoord van elektro acupunctuur?

P.S. Vanmiddag komt er nog een artikel online!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.