Zo verzorg je jouw krullen na het blonderen *

haar verzorgen na blonderen

Jaren geleden had ik mezelf beloofd om mijn haar nooit meer te blonderen. Desondanks begon het vorig jaar toch weer te kriebelen en vroeg ik mijn kapper of ze weer nieuwe highlights wilde zetten. En wat ben ik er blij mee! Het kost me nu wel weer wat meer moeite om het de juiste verzorging te geven, maar gelukkig weet ik precies hoe ik dat het beste kan doen…

Bond repair

Elke keer wanneer je jouw haar blondeert, ook als het highlights zijn, dan loopt het kleine beschadigingen op. Deze beschadigingen zijn prima te verhelpen, mist je het op de goede manier behandelt. Een goede nabehandeling is daarom erg belangrijk, zodat je krullen mooi blijven en je na een aantal jaar blonderen geen zielig bosje stro over hebt. De eerste stap na het blonderen is daarom altijd een bond repair. Een bond repair herstelt het haar namelijk van binnenuit. Je kunt aan jouw kapper vragen of ze een bond repair gebruikt bij het kleuren, zodat je thuis de nabehandeling kunt gebruiken. Douglas verkoopt een van de bekendste bond repair merken, namelijk Olaplex. Nummer 3 past ook nog eens helemaal binnen de CG methode, dus hiermee zorg je er zeker voor dat je het beste uit jouw krullen haalt!

Deepconditioner met grote proteïnemoleculen

Na de bond repair behandeling is het van belang dat je jouw haar gaat voeden met grote proteïnemoleculen. Dit kan je het beste doen door elke week een lekker masker in te laten trekken. Voorbeelden van proteïne met grote moleculen zijn gelatine (gelatin) en gehydrolyseerde plantaardige ingrediënten zoals bijvoorbeeld haver, maïs, lupine, soja, tarwe en quinoa. Hoe hoger ze in de ingrediëntenlijst staan, hoe meer er in het masker zit. Zeker net na het blonderen knapt je haar echt op na een masker. Je kunt er zelfs voor kiezen om twee keer per week een masker in te laten trekken. Kijk vooral ook even naar wat voor jou het beste uitkomt. Een complete wasroutine, inclusief masker, styling en föhnen, past namelijk niet zomaar twee keer per week in je schema 😉

Zilvermasker

Wil je niet alleen je haar gezond houden, maar ook je kleur mooi koel? En houd jij je ook nog eens aan de Curly Girl Methode? Dan past het Fanola No Yellow masker perfect bij jou. Dit masker haalt de gele tinten uit je blonde lokken en zorgt er ook nog eens voor dat het lekker zacht wordt. Wel even met handschoentjes aanbrengen, zo blijven je nagelriemen lekker schoon 😉 Je kunt ervoor kiezen om hierna nog een eigen masker te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het Curls masker van Lee Stafford.

Rijstwater

En tot slot kan je ervoor kiezen om je haar extra te verwennen met een rijstwater behandeling. Rijstwater verhoogt de elasticiteit van je haar waardoor het minder breekbaar wordt en het beschermt je haar tegen invloeden van buitenaf. Het herstelt je haar (nadat je het bijvoorbeeld hebt laten blonderen) en biedt een langdurige bescherming. Het regelmatig spoelen met rijstwater zorgt zichtbaar voor gezonder haar en daarnaast is het ook nog eens erg makkelijk zelf te maken.

Dus, wil jij ook wat blonde plukken in je haar? Denk dan aan mij en aan deze tips en je krullen zullen je dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.