Magic Mixies Magische Toverketel – Review *

Magische ketel

“Mama! Er zit een knuffeltje in!” Lichtelijk hysterisch keken we met z’n drieën in de magische toverketel en inderdaad, ineens zat er een knuffeltje in. De meiden begrepen er niks van, hoe kon dat nou ineens?!

Magic Mixies

Een hele grote, dikke, rode cirkel stond er om deze Magic Mixies Toverketel in het speelgoedboek. De belofte: “Laat je verrassen door deze blauwe Magic Mixies Magische ketel met échte mist! De ketel wordt geleverd met een speciale toverstaf.” Toegegeven, ik dacht, daar is weer zo’n overpriced stuk speelgoed waar ze na één keer spelen niks meer mee doen. En dan is € 70,- toch best veel geld voor een knuffeltje. Maar toen won deze magische toverketel niet alleen de prijs voor Speelgoed van het Jaar, maar ook nog eens de publieksprijs. Tja en dan kan je er gewoon echt niet meer omheen, dan moet het wel topspeelgoed zijn!

Speelgoed van het jaar

Als speelgoed is verkozen tot speelgoed van het jaar, dan betekent dat niet alleen dat het heel erg leuk speelgoed is, maar dat het ook goed is. Dat wil zeggen, veilig, origineel, geen namaak, zorgt het voor veel speelplezier en draagt het bij aan de ontwikkeling. Nou, wij hebben het deze week getest en ik kan bij deze zeggen dat ik het hier helemaal eens ben met de jury en dat de Magic Mixies met recht een winnaar is. Het is namelijk echt zoveel leuker dan ik vooraf dacht!

Magic mixies
magische toverketel

Magische ingrediënten

Als je de ketel uit de verpakking haalt, dan kom je meteen alle magische ingrediënten tegen. Het lijken net allemaal toverflesjes met echte ingrediënten. Naast de ingrediënten zit er ook nog een “boek” met spreuken bij. Hierin staat stap voor stap wat je kind moet doen, om zijn eigen Mixie tevoorschijn te toveren. Het is allemaal zo vormgegeven, dat het wanneer je gaat spelen, net lijkt of je een tovenaar bent die in zijn toverboek moet kijken wat er allemaal in het brouwsel moet, zo leuk!

magic mixies
magic mixies

Toveren maar!

En dan begint het. Als eerste ingrediënt doe je water uit het speciale paarse flesje in de ketel. Meteen begint je ketel te borrelen en pruttelen. Vervolgens gaan alle ingrediënten er één voor één in. Elk ingrediënt heeft zijn eigen betekenis en voegt iets anders toe aan je knuffeltje. Na elk magische ingrediënt hoor je weer een ander geluid, en op een gegeven moment komt er zelfs echte mist uit de ketel tevoorschijn! En dan, zodra je het laatste ingrediënt hebt toegevoegd, verschijnt er ineens een knuffel in de mist!

magische toverketel
toverketel
magic mixies

Mixie

De knuffel draai je makkelijk los en dan kan het spelen beginnen! Aai je de mixie over zijn hoofd, net boven het glanzende steentje? Dat vindt hij fijn en dat zal hij laten merken door vrolijke geluidjes te maken en zijn steentje te laten oplichten. Tik je één keer op zijn steentje dan zal hij toverspreuken zeggen. Tik je twee keer dan mag je een wens doen. Komt je wens uit? Dan wordt het steentje groen. Komt je wens niet uit? Dan kleurt het steentje rood. Als je de toverstaf even tegen het steentje aan houdt, dan krijg je een regenboog van kleuren te zien. Zo leuk!

magic mixies blauw

Vaker te gebruiken

Zoals ik aan het begin al schreef, dacht ik dat je de toverketel maar één keer zou kunnen gebruiken. Maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn! Oké, de ingrediënten kan je maar één keer toevoegen, maar verder kan je de ketel blijven gebruiken. Er zit namelijk een speciaal doosje bij, die je onderin de ketel kunt bevestigen. Hier kan je zelf steeds opnieuw een leuke verrassing instoppen. Reset de ketel en de hele tovershow begint weer opnieuw! Zodra je water in de ketel doet, begint hij gewoon weer te pruttelen. Ook het licht en zelfs de mist doet het na een paar keer gebruiken nog steeds! Er wordt wel een extra flesje mist vloeistof meegeleverd, zodat je extra lang van het misteffect kunt genieten.

Magic mixies blauw

Extra tips

  • Er zijn drie kleuren te koop. Wij hebben de blauwe, dan is er nog een roze en een regenboog kleurige mixie.
  • Vindt jouw kind de toverketel toch leuker met echte ingrediënten? Dan zijn er ook navulverpakkingen te koop. Zo kan je toch echte ingrediënten toe blijven voegen.
  • Budgettip: voeg in plaats van de ingrediënten een stukje bruisbal toe na het water. Zo gebeurt er toch “echt” iets in je brouwsel.
  • Heb jij de magische toverketel liever zonder mist? Ook geen probleem, er zit namelijk een schakelaar aan de zijkant van de toverketel waarmee je de mist uit kunt zetten.
  • Tover je met mist? Ga dan niet in de buurt van een rookmelder zitten. Just saying. Laten we het erop houden dat ik in ieder geval weet dat die van ons werken haha.
  • Werk wel door tijdens het toveren en las geen pauzes in (om bijvoorbeeld de rookmelder uit te zetten 😉 ). Anders kan het zomaar zijn dat je knuffel er al is voordat de laatste magische ingrediënten in de ketel zitten.
  • En tot slot wordt de Magische Toverketel geleverd met een oplaadkabeltje. Voor urenlang speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.