Our diary #309

En toen zat de tweede vakantieweek er alweer op! Ik vind dat de vakantie, ondanks het weer, toch wel weer voorbij vliegt hoor. We vervelen ons in ieder geval niet 🙂

Vorig weekend verveelden de meisjes zich. We hebben ook helemaal geen speelgoed in huis natuurlijk 😉 Ik dook even de speelkamer in en had zo een leuk werkje gevonden. Zij blij, ik blij.

De eerste drie weken van de vakantie geef ik wat extra lessen, om de vakantie van mijn collega op te vangen. Helemaal niet erg!

Onze kinderen hebben op zijn zachtst gezegd, niet zoveel met dieren. Maar de schaapjes eten geven vinden ze dan weer wel leuk.

We gingen deze week even de stad in, op zoek naar schoolspullen. Dat viel niet mee (waar is de schoolcampus van de V&D als je hem nodig hebt!?) maar we zagen wel een heleboel andere leuke dingen.

We gingen gezellig met de trein, de meisjes hebben allebei een eigen OV kaart met een kidsvrij abonnement erop. Daarmee kunnen ze gratis meereizen met de trein (is voor kinderen tot en met 11 jaar).

Op de vakantie to do list van de meisjes stond een speurtocht in de speelschuur. Met een beetje hulp van internet zette ik de tocht uit en we konden weer iets afvinken 🙂

In Eindhoven konden we niet slagen voor nieuwe schoolspullen, maar in Helmond gelukkig wel. Twee blije meisjes met nieuwe rugzakken.

Woensdag ging Aukje bij een vriendje spelen en dus ging ik samen met Emmi naar de bibliotheek. De gebakjes vielen tegen (iets te gezond, suikervrij, groen en linksdraaiend 😉 voor ons) maar verder was het een geslaagd uitje.

Onze boekenwurm vond het zo leuk!

De Pico Piccolo was ook echt een topper. Nu wil ze dit thuis ook haha.

Emmi kan (pas) sinds kort zelf fietsen en nu kan ze er geen genoeg van krijgen.

En Aukje is ook gek op fietsen, dus dat proberen we dan maar wat vaker te doen tussen de buien door.

Deze week stonden er een heleboel speeltuindates met vriendinnen en hun kids op de planning. Helaas moesten we de plannen omgooien door het weer. Donderdag gingen we dus gezellig spelen Bij de Neut in Westerhoven.

En vrijdag bij Het Gouden Woud in Liempde.

Gisteren stond er lekker helemaal niks op de planning. Ik lag nog lekker te doezelen toen de meisjes me gezelschap kwamen houden. Zie je wat ze aan het maken waren?

Om het sombere weer een beetje te compenseren, maakte ik een lekker zomers brunchplankje voor ze. Het viel in de smaak en de smoothie moest nog worden aangevuld haha.

Op naar de derde vakantieweek! Fijne week weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.