5x besparen op je garderobe *

miss etam

Ben jij wel toe aan wat leuke nieuwe kleding, maar kan je er nu eigenlijk niet teveel geld aan uitgeven? Met deze 5 tips kan jij nu al besparen op je garderobe en blijf je er toch leuk uitzien…

Sandalen met hak

Nou hoor ik je denken, sandalen, nu? Je moet er misschien op dit moment inderdaad niet aan te denken om met blote voetjes rond te lopen, maar overal is de uitverkoop nog in volle gang en dus kan jij de leukste zomerschoenen nu scoren voor een fijn, klein prijsje. Zo hebben de meeste sites een speciale categorie aangemaakt met sale producten zodat je alle koopjes lekker overzichtelijk bij elkaar ziet staan. En vind je het nu zonde om je nieuwe schoenen nog maanden ongedragen in de kast te laten staan, kies dan een van de leuke sandalen met hak uit, die waarschijnlijk lekker feestelijk onder je kerstoutfit zullen staan. En wil je toch liever een dichte schoen, bij Bent staan er gelukkig ook genoeg dichte schoenen in de sale, dus keuze genoeg.

Capsule wardrobe

Maak van je kledingkast een capsule wardrobe. Geen idee wat dat is? Een capsule wardrobe is een minimalistische kledingkast, waarbij je echt alleen maar hele leuke en fijne kledingstukken in je kast hebt hangen die (bijna) allemaal ook perfect met elkaar te combineren zijn. Zo bestaat een capsule wardrobe officieel gezien uit 37 items. daarbij horen broeken, rokjes, jurken, truien, t-shirts, vesten en zelfs jassen en schoenen. Ondergoed, sportkleding en pyjama’s tellen niet mee (gelukkig maar want ik zou qua sportitems al over die 37 heen gaan geloof ik 😉 ). Als jij je items zorgvuldig hebt uitgezocht, kan je hier al meer dan 75 outfits mee samenstellen! Je maakt zo’n capsule wardrobe meestal per half jaar en als hij eenmaal is samengesteld dan koop je dus ook niks nieuws meer. Uitdaging wel! Maar in ieder geval kosten besparend!

Koop tweedehands

Past zo’n capsule wardrobe niet zo bij jou en wil je wel gewoon lekker blijven shoppen, kijk dan eens bij tweedehands winkels. Dat kan online of offline. Ik zie bij anderen vaak ontzettende pareltjes tussen de aankopen zitten. Keertje wassen en het is weer als nieuw en vaak heb je er dan nog minder dan de heft voor betaald.

Verkoop kleding die je niet meer draagt

Niet perse besparen, maar je verdient er wel geld mee waardoor het eigenlijk toch in dit rijtje thuishoort. Spit je kast eens uitgebreid door en haal alle items die je niet meer draagt eruit. Ziet het er nog goed uit, verkoop het dan. Er zijn tegenwoordig verschillende sites en apps om dat makkelijk mee te kunnen doen. Lekker duurzaam en van wat je verdient kan je dan (zonder schuldgevoel) weer iets leuks nieuws kopen.

Ruilen

En tot slot een tip waar ik al eerder over heb geschreven, organiseer een kledingavond met vriendinnen. Neem allemaal de kleding mee die je niet meer draagt en die je dus wilt ruilen. Wie weet vinden jouw vriendinnen jouw kleding erg leuk en andersom, kost je niks en met een beetje geluk levert het wel een aantal nieuwe items op. Fijn ook voor de twijfelkonten, je doet het niet echt weg, want als je vriendin er weer op is uitgekeken kan je het gewoon weer terug vragen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.