Het leed dat “online kleding verkopen” heet…

online kleding verkopenTweedehands kleding, niks voor mij. Ik hou er niet van als dingen al van anderen geweest zijn, tenzij ik de vorige bewoners natuurlijk ken. En omdat ik er zelf niet van hou, verkocht ik ook nog nooit iets van mezelf. Maar sinds mijn grote kast opruiming, heb ik toch een poging gedaan. En weet je, ook hier ben ik blijkbaar niet voor in de wieg gelegd…

Ik had echt goed onderzoek gedaan. Waar kon ik het beste mijn eigen kleding verkopen, waar die van de kindjes en waar de wat duurdere merk-kleren. Alles keurig netjes uitgezocht, foto’s gemaakt en geplaatst. En dan is het wachten. Voor de zekerheid plaatste ik mijn foto’s op Marktplaats en in verschillende Facebook groepen. Wonder boven wonder ging het met mijn co-sleeper en maxi-cosi voetenzak erg snel. Maar kleding? Dat is blijkbaar een heel ander verhaal.

Voor de volledigheid, ik had een compleet pakket positiekleding. Zag er allemaal nog ontzettend goed uit. Een compleet pakket babykleertjes in verschillende maten en nog wat losse items. Denk aan een prachtige Noppies zwangerschapsjurk (die ik met de bruiloft van mijn lieve zus droeg), een Z8 shirtje dat hooguit drie keer is gedragen, Desigual rokken en zo nog een paar items meer. Wij roken niet, hebben geen huisdieren, wassen op 30 graden en niks gaat in de droger. Alles zag er dus nog super netjes uit, want zo niet, dan durf ik het niet eens te verkopen.

Maar ik wachtte en wachtte en er gebeurde niks. Gewoon helemaal niks! Er was werkelijk niemand die blij werd van mijn tweedehands kleding. Nou ben ik ook niet de geduldigste persoon, ik wilde alles het liefste die dag nog weg hebben, maar ook één en twee dagen later gebeurde er niks. Oké, jammer, maar ik wilde er vanaf. Poging twee. De weggeefhoek. Ik weet niet of je er bekend mee bent? Een pagina op Facebook waarin iedereen uit jouw wijk, spullen kan aanbieden. Voor niks, vandaar de naam “weggeef”. Nou dan komen er wel ineens reacties. Binnen no-time was ik alles kwijt. Nou ja, dat dacht ik tenminste.

Als ik namelijk boven een artikel zet “vandaag voor 19.00 uur ophalen” en iemand vraagt dan of het morgen opgehaald kan worden. Wat denk je dan zelf? Of iemand loot mee, want ja, je verloot dus uiteindelijk je spullen onder de mensen die hebben gereageerd. Dan zet je haar naam erbij dat ze de spullen kan komen ophalen en dan ineens wordt er gezegd, “oh, maar onze dochter heeft al maat 74 en dit zijn allemaal kleine maatjes”. Uhm, ja, maar dat stond er ook al bij voordat je reageerde hoor… Zucht. En nu zit ik dus nog steeds met mijn spullen die ik dus eigenlijk vorig weekend allemaal al weg wilde hebben.

En nu? Nu zit alles in vuilniszakken. Ook alles wat ik nog niet op de weggeefhoek heb gezet. Ik heb geen zin meer in gedoe. Alles één voor één uitvouwen, foto maken, opvouwen en hopen dat er iemand is die de spullen komt ophalen. Dus alles gaat dit weekend nog weg. Niet in de container hoor, in zo’n kledingbox bij de Jumbo ofzo. Maar in ieder geval weg uit mijn huis en vooral weg uit mijn gedachten. En hopelijk wordt iemand anders er wel heel blij van.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.