Tips bij het kiezen van nieuwe badkleding *

Ben je op zoek naar nieuwe badkleding? Neem lekker de tijd om tot de perfecte keuze te komen. Je kunt daarbij op verschillende onderdelen letten, van het soort badkleding tot de kleur. Lees verder voor handige tips en inspiratie.

Type badkleding

Allereerst is het handig om te weten welke type badkleding er allemaal te vinden is. Je hebt namelijk genoeg om uit te kiezen! Een bekend type badkleding is de bikini. Dit bestaat uit twee delen: een onderstuk en een bovenstuk. Wil je liever badkleding dat uit één stuk bestaat dragen? Dan is een badpak een passende keuze. Ook een tankini is een stijlvol design, wat een tussenvorm is tussen de bikini en het badpak. Het bovenstuk is namelijk extra lang en komt bijvoorbeeld tot de navel of de heupen. Kies de bikini die aansluit op jouw wensen. Het is immers een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat vind je mooi staan en – nog belangrijker – comfortabel zitten?

Gebruik

Welk type badkleding je precies wilt dragen, hangt onder andere af van het gebruik. Ga je bijvoorbeeld actief zwemmen, zoals baantjes trekken? Dan heb je baat bij een ondersteunend badpak, waarin je veel bewegingsvrijheid hebt. Hier zijn speciale sportbadpakken voor te vinden. Ook een badpak met beugel geeft veel ondersteuning. Als je gewoon wat in het water gaat dobberen en gaat loungen aan het water is ook een bikini een goede keuze. Je kunt dit trouwens prima afwisselen, door de ene keer een badpak en de andere keer een bikini te dragen. Zo hoef je niet eens te kiezen!

Kleur

Let qua looks ook op de kleur van je badkleding. Wat zijn hierin je wensen? Je kunt je badkleding in een basic kleur dragen, zoals zwart, grijs of blauw. Daarmee ga je voor een classy en tijdloze look, die eigenlijk nooit uit raakt. Maar het is ook leuk om een felle kleur te dragen, zoals geel, rood of roze. Of laat zelfs meerdere kleuren terugkomen in je badkleding. Je kunt het broekje van je bikini bijvoorbeeld in een andere kleur dragen dan het bovenstukje. Dat is een leuke manier om met je look te spelen! In sommige designs komen meerdere kleuren al automatisch terug, denk aan een badpak met meerdere kleurvlakken. Heb je een specifieke lievelingskleur? Dan kan dit natuurlijk ook de kleur van je badkleding zijn!

Print

Naast een mooie kleur kun je ook denken aan een toffe print. Stippen, strepen, bloemen: het zijn een paar bekende voorbeelden om je badkleding in uit te kiezen. Of past een abstracte print beter bij jouw stijl? Badkleding kent vaak een vrolijk design, wat dus ook betekent dat je een heleboel prints hebt om uit te kiezen. En dat staat nu juist zo leuk! Je kunt weer meerdere prints met elkaar combineren, zoals we hierboven ook noemen bij het combineren van verschillende kleuren. Of draag juist een basic bikinibroekje met daarboven een topje met een print. Op die manier creëer je steeds weer een nieuwe look met je badkleding! En dat maakt die momenten aan het water natuurlijk alleen maar beter, of je nu aan het strand of aan het zwembad ligt.

Extra’s in het design

Let tot slot nog op extra’s in het design, mocht je dit leuk vinden. Een mooi voorbeeld is een bikini of badpak met een riempje om je heup of middel. Dat geeft net een sierlijk detail aan badmode! Je kunt ook gaan voor badkleding met een bijzonder bandje op de schouder, of juist met een speciale sluiting op de rug. Of kies voor een unieke materiaalsoort. Wat denk je bijvoorbeeld van een badpak of bikini met glittergaren erin? Dat is natuurlijk een feestje om te dragen.

Door met de bovenstaande onderdelen rekening te houden, kies je badkleding die helemaal aansluit op je stijl. En zo voel je je op je mooist in je badkleding! Waar ga jij in het bijzonder naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.