Durf jij een outfit buiten je comfortzone te shoppen? *

tule damesrok

“Lot, ik heb een nieuwe broek, wat kan ik hierop aan?” Regelmatig krijg ik dit soort berichtjes van sommige vriendinnen. Niet omdat ik nou zo’n hippe fashionista ben, maar wel omdat ik weet welke kleding je het beste kunt dragen als je bepaalde delen graag wilt accentueren of verbergen. Maar ik merk dat ik toch een beetje in hetzelfde straatje blijf hangen…

Een buikje verbergen

Jaren heb ik last gehad van een bolle buik. De welbekende zwangerschapsvraag heb ik meerdere keren gekregen en nee, helaas niet alleen tijdens mijn zwangerschappen. Door PDS, twee zwangerschappen en een slecht voedingspatroon is dat buikje jarenlang behoorlijk aanwezig geweest. Dat buikje is er nog steeds wanneer ik verkeerde dingen heb gegeten of gedronken, maar gelukkig is hij steeds minder vaak zichtbaar aanwezig omdat ik tegenwoordig heel goed weet wat wel en niet zo goed voor mijn buik is. Maar doordat dat buikje er wel jaren heeft gezeten, weet ik heel goed welke kleding een buikje minder kan laten opvallen en dus kan ik daar anderen inmiddels ook goed over adviseren.

Valkuil

Daarbij moet ik overigens wel oppassen dat ik mezelf niet verlies in het zoeken naar de perfecte tops voor bij die ene broek van die vriendin. Ik vind het namelijk heerlijk om online, voor anderen, te shoppen. Voordat ik het weet ben ik drie uur verder en heb ik 35 appjes met potentiële outfits doorgestuurd. Stiekem lijkt het me heerlijk om bijvoorbeeld een baan als Zalon stylist te hebben. Lekker heel de dag complete outfits voor anderen bij elkaar zoeken, daar nog voor betaald worden ook en vervolgens alle door jou uitgezochte outfits dan weer spotten op bijvoorbeeld Insta. Hoe leuk is dat?!

Geen spannende smaak

Ik heb al eerder geschreven over hoe leuk ik het vind om outfits voor anderen samen te stellen, alleen merk ik dat ik wel heel snel uitkom op dezelfde soort kleding. Helemaal prima als dat jouw stijl is, maar anders heb je er natuurlijk niet zoveel aan. Zo ben ik op zich best tevreden over mijn eigen kledingstijl, maar heel spannend is het niet. Waarschijnlijk ook niet iets wat stylisten uit zouden kiezen, als ze voor mij zouden gaan shoppen.

Out of the box

Zo heel af en toe vind ik het wel leuk om eens iets te kopen wat buiten mijn comfortzone ligt, zo kocht ik enkele jaren geleden een prachtige tule rok omdat ik die echt heel erg gaaf vond. Alleen het probleem is dan bij mij dus weer, dat ik die rok vervolgens veel te weinig draag. Terwijl ik hem eigenlijk toch ontzettend leuk vind, maar misschien maak ik me (onbewust) toch wat te druk om de mening van anderen?

Durf jij ‘out of the box’ te denken en een nieuwe outfit buiten jouw comfortzone te shoppen, of houd jij het liever bij je vertrouwde stijl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.