Angelique: 30 jaar Kreadoe

kreadoe

Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst naar de Kreadoe geweest, een beurs die volledig in het teken staat van alles met betrekking tot creativiteit. Vorig jaar hoorde ik voor het eerst van deze beurs, alleen kon ik toen niet. Ik blijf het wel bijzonder vinden dat ik er 28 jaar lang niets vanaf wist, maar ik ben dan ook niet echt van de beurzen. Alle die mensen, al die prikkels, maar voor deze wilde ik wel een uitzondering maken. En uiteraard kon ik een van de meest creatieve mensen die ik ken niet thuis laten, mijn lieve Jonah. Wellicht kon zij hier nog nieuwe hobby’s ontdekken.

Om 10 uur opende de beurs, maar wij hadden besloten wat later te gaan zodat we niet in de ergste drukte terecht kwamen. Jonah was wel even overweldigd in het begin. Voor haar was het de eerste keer, maar als snel kwam het creabeest in haar helemaal los. Ze wilde overal kijken en het liefst alles kopen. Dat werd hem natuurlijk niet. Ze had een vast budget en als dat op was, was het op. Maar kijken kan uiteraard altijd.

kreadoe

Ik had zelf verwacht dat zij handlettering erg leuk zou vinden, zij kleurt nu met die stiften, maar juist die kraampjes sloeg zij snel over. Haar aandacht werd in eerste instantie getrokken door het maken van sieraden. Maar ik kon haar overtuigen om eerst even overal rond te kijken voordat zij daar al een groot deel van haar budget zou besteden. Tenzij ze iets tegen kwam wat echt haar aandacht trok.

En dat kwam in de tweede hal. Er was een bijna magisch kraampje met ontzettend veel miniatuur spulletjes. Aangezien Jonah heel vaak kleine poppenhuizen maakt, was dit een droom voor haar. Ze werd daar ook zo gretig van, dat toen ze bij de kassa kwam ze 2,5 keer haar budget in haar mandje had zitten. Dus ze besloot om alles terug te geven, gelukkig was het een hele lieve eigenaresse en kon dat, en een kleiner pakketje te kopen. Uiteraard namen wij wel een visitekaartje mee, want hier zal ze nog wel vaker spulletjes willen kopen.

Ik kwam zelf voor een transferstift, een goedkope variant om je kleding te bedrukken, maar deze werkt niet goed op rekkende stoffen helaas. Wel heb ik een demonstratie gekregen van een cameo, een apparaat waar je onder andere plaatjes mee kan maken om kleding te bedrukken, dus dat wordt sparen voor deze mama. Maar ik moet van mijzelf eerst mijn energie terugvinden om weer meer kleding te maken.

Wat wij ook heel gaaf vonden was het maken van sieraden of beeldjes met hars. Jonah mocht een workshop volgen en heeft daarbij een hele gave hanger gemaakt met led-licht. Dat zou ik zelf ook wel willen oppakken. Alleen wat doe je dan met alle gemaakte spulletjes? Daarnaast had Jonah nog wat karton gekocht om kaarten mee te maken.

Al met al hebben wij een hele leuke dag gehad en heb ik nog een aantal dingen opgeschreven, die Jonah ook leuk vond, om op internet te zoeken. Zoals het maken van squishies, een soort slagroom klei waarmee je bijvoorbeeld fotolijstjes kan versieren en verfmarkers.

Of wij er volgend jaar weer heen gaan weet ik nog niet. Er waren bijvoorbeeld heel veel kraampjes die spullen hadden voor handlettering of haken en breien. Daar liggen onze interesses niet, dus dan is dat toch wel jammer. Aan de andere kant hebben wij nu wel een paar bijzondere dingen gevonden die wij anders niet tegen waren gekomen. Jonah wilt in ieder geval wel graag terug.

Zijn jullie wel eens bij de Kreadoe geweest? En zo ja, waar ging jij dan voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.