Mijn bezoek aan de krullenkapper

krullenkapper helmond

“Ik ben nog nooit met zoveel krullen bij een kapper naar buiten gelopen!” Enthousiast keek ik in de spiegel van de kapper, wat een resultaat! Het krulde, ik had volume, de kleur was geweldig en het was ook nog eens een gezellige afspraak. Wat wil je nog meer?!

Alweer een flinke tijd geleden liet ik mijn haar verven. Ik ging van donkerrood weer terug naar bruin met flink veel highlights. Ik was er ontzettend blij mee en ondanks dat mijn haar wel even wat extra liefde nodig had door het blonderen kreeg ik ook al snel mijn mooie krullen weer terug. En dus ging ik het laatste halfjaar als blondine door het leven…

jurk jola mode

Uitgroei

Maar mijn haar groeide en groeide en al snel was mijn uitgroei echt niet mooi meer. In het begin stoorde ik me er nog niet zo aan, maar na het zien van deze foto werd het me duidelijk, hier moest iets aan gebeuren! Omdat ik de laatste tijd ontzettend veel positieve berichten op social media voorbij zag komen van Haarmode Monique, besloot ik om daar eens een afspraak te maken. Ik belde haar op en hoewel ik nog even geduld moest hebben (goed teken!) had ik iets om naar uit te kijken, eindelijk een afspraak bij een echte krullenexpert!

Haarmode Monique

(Haarmode) Monique is een kapster die gespecialiseerd is in het knippen van krullen. Ze heeft zelf een mooie bos krullen en past sinds anderhalf jaar een speciale krullentechniek toe, de CC technique van Controled Chaos. Ik heb mijn krullen al eens eerder volgens een speciale krullentechniek laten knippen, maar deze techniek was weer heel anders (en veel sneller!). Daarnaast gebruikt Monique ook de producten van Controled Chaos die ervoor zorgen dat je haar toch lekker veel volume krijgt, zonder pluis. Dat is wat elke krullenbol wil!

krullenkapper helmond

Mijn afspraak

Al meteen toen ik binnenkwam voelde ik me op mijn gemak. Monique is een gezellig Brabantse en het is geen moment ongemakkelijk stil geweest, wat bij andere kappers nog wel eens het geval is. We hadden genoeg te kletsen en ondanks dat we de hele afspraak met zijn tweeën in de salon waren vloog de tijd voorbij! We bespraken eerst wat ik qua kleur en model wilde en daarna ging Monique aan de slag. Ik wilde vooral mijn uitgroei bijwerken maar ook weer even model aanbrengen in mijn haar. Dat model liet ik aan Monique over, zij is immers de expert!

Het knippen

Na het kleuren werd mijn haar uitgespoeld en gewassen en in tegenstelling tot de krullenknipbehandeling die ik al eens eerder heb gehad werd mijn haar nu nat geknipt. Vakkundig ging Monique mijn krullen te lijf en toen ze klaar was, was mijn haar echt bijna stijl. Voor mij heel normaal bij een bezoekje aan de kapper, maar Monique verwonderde zich erover, aangezien ze me met flink wat krullen binnen had zien komen. Ik kreeg de producten van Controled Chaos in mijn haar gekneed en toen ging ze mijn haar föhnen. Voor het eerst in mijn leven werd mijn haar bij de kapper geföhnd zoals ik het thuis ook föhn, met een diffuser, ondersteboven. Elke krullenbol weet dat dat de beste manier is om volume in je krullen te krijgen. Geduldig werd mijn haar gedroogd en toen ik omhoog kwam… WAUW! Echt, dit had ik niet verwacht! Maar ik was nog niet zover, de schaar werd er weer bij gepakt voor de finishing touch van mijn nieuwe coupe…

haarmode monique

Het resultaat

In de spiegel zag ik een enorme bos krullen. Normaal gesproken loop ik met bijna stijl haar naar buiten na een kappersbezoekje dus dit was een enorme verrassing. De kleur was prachtig en heel natuurlijk, mijn volume was geweldig en zelfs mijn krullen krulden goed! Sterker nog, ik heb pas na drie dagen mijn haar gewassen, terwijl ik dat normaal na een kappersbezoekje meteen bij thuiskomst alweer doe om mijn krullen terug te toveren. Natuurlijk heeft mijn haar wel wat geleden van het kleuren (blonderen) maar dat is met wat extra liefde en aandacht de komende tijd zo opgelost.

haarmode monique

Zelf gewassen en gestyld

Na drie dagen was het tijd voor een nieuwe final wash (tja, ik blijf trouw aan de CG methode 😉 en na het verven moet er altijd een final wash worden gedaan) een lekker haarmasker en mijn eigen haarroutine. En nadat ik het zelf had gestyld zat het zo. Nog steeds helemaal super zoals je ziet! Ik ben in ieder geval helemaal blij na mijn bezoekje aan Monique en weet één ding zeker, mijn volgende afspraken zijn zeker weer allemaal bij haar!

Kijk voor de gaafste krullen make-overs zeker even op de Facebook – of Instagrampagina van Haarmode Monique.

Heb jij ook een vaste kapper waar je zo blij van wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.