Angelique: MetOlijf

Begin dit jaar zag ik op Facebook een artikel over shampoo bars. Ik kende het concept helemaal niet, maar het sprak mij zeker aan. Minder vervuiling doordat je geen plastic flessen hoeft te gebruiken is altijd goed dacht ik. Maar als ik dan toch bezig ben wil ik het ook zo biologisch mogelijk, zonder al teveel rare toevoegingen. Ik ben zelf op onderzoek uit gegaan en kwam bij de website van MetOlijf.

Zij zijn gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica zonder parabenen, propyleengycol, minerale oliën en genetisch gemodificeerde plantextracten. En niet geheel onbelangrijk, alles is volledig dierproefvrij. Zowel de ingrediënten als de eindproducten zijn nooit op dieren getest. Er zijn zelfs veel veganistische producten. Hun belangrijkste pijler is respect voor de natuur en een zo klein mogelijke CO2- voetdruk achter te laten. Daarom is het verpakkingsmateriaal ook 99% recyclebaar. Dit over het bedrijf in een notendop, maar op hun website staat alles uitvoerig beschreven.

Ze bieden onder andere een flink aanbod van shampoobars aan. Bij ieder product staat uitvoerig beschreven welke ingrediënten erin zitten en waar die ingrediënten goed voor zijn, maar ik had echt geen idee wat ik nodig had. Ik heb lichte krul in mijn haar, flink pluizig en toen had ik ook last van haaruitval. Ik zag dat zij de optie hadden om een mail te sturen voor persoonlijk advies en dat heb ik toen gedaan. Dit kan trouwens ook via hun Facebookpagina. Mark was degene die mij terugmailde, het bedrijf bestaat uit Mark en Marlon, en hij gaf mij uitgebreid advies.

Hij stelde voor dat ik de rozen shampoobar zou proberen. Deze werkt ideaal voor pluizig haar en door de diverse natuurlijke ingrediënten zou het ook goed zijn tegen mijn haaruitval. Aangezien mijn haar nogal de neiging heeft tot klitten nam ik er ook de rozemarijn conditionerbar bij. Tijdens het neuzen op hun website zag ik ook diverse handgemaakte zeepjes. Daar had ik er ook gelijk 2 van besteld, lavendel en yoghurt/honing met een ramen zakje voor om de zeepjes zodat je je lichaam gelijk een milde scrub geeft.

Na mijn bestelling had ik de producten de volgende dag al in huis. Ik kon niet wachten tot ik ze kon gebruiken. Het rook allemaal zo lekker! Het was wel even wennen om met zo’n bar je haren te wassen, maar nadat ik het een paar keer uit mijn handen had laten vallen ging het eigenlijk wel goed.

Inmiddels zijn we 4 maanden verder en heb ik mooi, volumineus haar. Het lijkt zelfs wel alsof mijn haar wat voller is geworden. Het pluizen is ook een stuk minder. Ik ben dus ontzettend tevreden over deze producten. Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar wat ik nog meer bij hen kon bestellen. Ik zag dat ze ook veel gezichtsverzorging hadden en bij mijn eerste bestelling zat ook een sample van een super lekkere bodycrème. Ik was op zich wel tevreden over het resultaat van mijn gezichtsverzorging, alleen ik gebruikte vrij veel producten en wilde liever wat minder gebruiken. Maar ja, wederom had ik geen idee wat ik precies nodig had dus ik heb Mark bestookt met mailtjes. Steeds had ik weer een vraag en steeds kreeg ik vrij snel een uitgebreid advies.

Uiteindelijk heb ik diverse producten van het merk Youthlab besteld. Een cleanser, dagcrème en een scrub en masker in 1. Dat leek mij wel makkelijk (deze ruikt overigens zo lekker dat je de neiging krijgt het op te eten). De nachtcrème, wat overigens ook als gewone crème gebruikt kan worden, is van Olive-elia. En uiteraard bestelde ik ook die bodycrème van Messinian spa (met glitters!) en nog een handgemaakte zeep van Aloë vera. Deze producten gebruik ik nu 2 maanden en ik ben super tevreden. Mijn huid is niet droog en ik ben snel klaar met mijn routine. Zelfs de schoonheidsspecialiste zei dat mijn huid er rustig uit zag, wat voorheen wel eens anders was. Ik ben dus helemaal om. Voor mij alleen nog maar deze heerlijke, biologische en verantwoorde producten!

En voor degenen die zo’n shampoobar best prijzig vinden, ik doe er al 4 maanden mee en hij is nu pas bijna op. Dus in vergelijking is het echt goedkoop. MetOlijf heeft overigens ook een fysieke winkel in Haarlem, maar ik vind het wel handig om online te shoppen. Daarnaast spaar je ook punten voor korting en krijg je bij iedere bestelling 2 gratis samples.

Hebben jullie ook wel eens een shampoobar gebruikt en hoe beviel dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.