Jasmina: Een gezonde traktatie: pizza!

gezonde traktatie

Wie denkt dat pizza’s ongezond zijn, heeft het dus helemaal mis. Aan deze fruitpizza is niks ongezonds te vinden! Ik zelf ben niet echt een fruiteter, tenzij het echt zomers fruit is of leuk gepresenteerd wordt. Wil jij iets lekkers maar toch gezond op tafel zetten? Of wil je dat je kinderen meer fruit gaan eten, dan denk ik dat deze snack een slimme keuze is.

Gezonde traktatie

Omdat steeds meer kinderen lijden aan obesitas, wordt er steeds vaker aangeraden om “gezond” te trakteren. Steeds meer basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra gaan over naar een gezond beleid. Hier hoort dan ook een gezonde traktatie bij i.p.v. zakjes chips en snoep.

Pizza!

Gelukkig hoeft een gezonde traktatie niet saai te zien en kun je ook met fruit de hartjes van die kleintjes laten smelten. Geloof me, met deze pizza zal geen enkel kind zeggen dat hij/zij niet van fruit houdt 🙂 Mijn kleine meid is nu nog een beetje te jong om deze fruit pizza te trakteren, maar ik denk dat het in de toekomst zeker nog een keer ga maken. Dus is je kind jarig en ben je op zoek naar een makkelijke maar gezonde traktatie? Dan moet je zeker aan de slag gaan met deze pizza.

Makkelijk en leuk!

Met deze “pizza” hoef je niet uren in de keuken te staan, dit is in een mum van tijd klaar. Origineel, kleurrijk en ook nog eens hartstikke gezond.  Ik raad je overigens wel aan om het in de ochtend klaar te maken, of in ieder geval in de koelkast te bewaren totdat het uitgedeeld wordt. Je kan ze dan eerst op een dienblad leggen en afdekken met vershoudfolie.

Kies je eigen fruit

Je hoeft geen rekening met jongens of meisjes te houden, want deze traktatie is helemaal gender neutraal! Fruit is overigens sowieso meestal wel een goed idee, want de meeste kindjes eten dit wel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld knakworstjes of snoepjes vol suiker. Zit er een kindje in de klas die geen melkproducten mag vanwege een allergie? Kies dan een alternatief voor de Griekse Yoghurt. Je hebt hier diverse vegan variaties op zoals bijv. soya yoghurt.

Wat heb je nodig?

Watermeloen
Blauwe bessen
Abrikoos
Kiwi
Griekse yoghurt (of een vegan versie)
Een beetje citroensap

Hoe maak je het?

  1. Als eerste was je de watermeloen. Snijd van de boven- en onderkant van de watermeloen 5 cm af. Zet de meloen op zijn snijkant en snijd  deze in dunne plakken van ongeveer 3 cm dik.
  2. Besmeer de plakken watermeloen vervolgens met Griekse yoghurt (of een vegan versie hiervan), dit is de topping.
  3. Daarna was je de blauwe bessen
  4. Was vervolgens de abrikoos en snijd deze in smalle reepjes.
  5. Schil de kiwi en snijd deze daarna in dunne plakjes.
  6. Beleg als laatste de plak meloen met het fruit zoals je een pizza belegd en snijd het in 4 stukken.
  7. Besprenkel het fruit met een beetje citroensap, zodat deze niet verkleurd.  
  8. Voila! Je pizza is klaar! Mega simpel toch?

Tips

Is het niet helemaal het seizoen van het fruit die ik hier boven genoemd heb, of vind je iets niet echt lekker, vervang deze dan gerust door een variant waar je wel blij van wordt.

Tip: ga lang een pizzeria en vraag of je een pizza doos mag kopen, leg je meloen pizza hierin om het nog feestelijker te maken.

Trakteer jij ook wel eens op iets gezonds en ga je helemaal mee in de hype of denk je dat iets kant en klaars toch makkelijker is?

Eet smakelijk!

www.sparklesinside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.