Even voorstellen: gastblogger Jelske

Vanaf vandaag zal er één keer in maand een extra blog op vrijdagmiddag verschijnen. Een extra blog geschreven door Jelske, nieuw bij Aukjeswereld. Vandaag stelt ze zichzelf even voor…

Lang geleden, meer dan 35 jaar 😉 ontving ik de naam Jelske van mijn lieve ouders. In de loop der jaren zijn mijn rollen in het leven o.a. uitgebreid naar (schoon)dochter, (schoon)zus, echtgenote, buurvrouw, mama, (ex)dansdocente, zakenvrouw, filosoof, student, levensonderzoeker en nu ook blogger. Ik heb een flinke allergie voor ui, onrecht en het woordje opvoeden. Dit alles maakt mij tot mijzelf!

Wat doe ik hier één keer per maand bij aukjeswereld?

Nadat ik genoodzaakt was mijn eerste droom, hiphop dansschool, door een hardnekkige heupblessure te verkopen. Ontstond er een zoektocht, het was namelijk een te pittige confrontatie om dag in dag uit met datgene in aanraking te komen wat je nooit meer mag doen… dansles geven. Nee, dat was te heftig en ging opzoek naar een nieuwe droom.

Maar wat dan wel? Waarin vind ik opnieuw mijn geluk? Geluk dat je ervaart als je wakker wordt en waarvoor je meteen op wilt staan. Dat geluksgevoel waarmee ik 12 jaar geleden mijn dansschool startte?

Mijn kunst? Dat geeft mij absoluut een vrij en gelukkig gevoel. Maar dag in dag uit?! Nee, ik wil ook andere mentale uitdaging, daarnaast vind ik het contact met mensen te leuk en te interessant. Ok, het wordt dus een combinatie. Kunst (www.jelskesmolders.nl) en …

Ontwikkeling van een mensje

Tijdens de revalidatie van mijn heupoperatie, die helaas niet helemaal verliep zoals gepland, kon ik de ontwikkeling van mijn onbezorgde dochter van 2 jaar 24/7 meemaken. Zo ontzettend gaaf zoals een mensje in elkaar steekt. Gaaf zoals een brein werkt. En nog gaver is dat wij vrouwen zo’n mensje in onze buik kunnen creëren en deze bijzondere wezentjes niets hoeven te leren en tegelijkertijd zoveel kunnen leren.

Hoe gaan ouders hier eigenlijk mee om? Met de ontwikkeling van een kind. Lichamelijk en geestelijk? Gaan ouders hier eigenlijk bewust mee om? Of doen ze datgene wat zij mee hebben gekregen, bewust of onbewust? Interessant!

Talenten vinden

Ik ben zo’n vrouw die altijd denkt en vooral alles wil begrijpen. Leuk! En tegelijkertijd word ik vaak zó enorm moe van mezelf. Het begrijpen van dingen hebben vaak als doel om dingen te verbeteren, maar vooral om rust, duidelijkheid en vertrouwen te creëren.

Tijdens mijn levensrol als dansschoolhouder, vond ik naast het dansen en shows creëren de coaching van kinderen echt te gek! Zeker als ik ze hun talenten zag ontdekken door wat sturing te geven. Zo zag ik hun zelfvertrouwen soms per minuut groeien. Prachtig! Ik geloof werkelijk dat dit de basis is om jezelf happy te voelen. Voor kind én volwassenen.

Waarom bloggen

Dit is de reden waarom ik ben gaan bloggen, om iedereen die in de omgeving staat van een kind, te laten zien wat de mogelijkheden zijn om het leven (van een kind) soms anders te bekijken. Positiever. Creatiever. Omdenkend. Inspirerend. Leerzaam. Gelukkig is geen ouder perfect!

Zo startte ik vorig jaar mijn eigen blog ZoLukkie op. Toen ik ongeveer een maand of twee geleden getipt werd over de oproep ‘gastbloggen bij Aukjeswereld’ besloot ik deze uitdaging aan te gaan om ook hier te kletsen over mijn belevingen van het ouderschap.

Ohja… en hopend op interessante reacties van jullie waarvan ik kan leren. Of mijn analyserende brein mee te voeden 😉

Super leuk als je in de toekomst een reactie plaatst waarom je wel of niets hebt aan mijn blog. Zo leer ik jullie beter kennen en ontwikkel ik nieuwe onderzoeksvragen voor mijn toekomstige studie Ecologische Pedagogiek. Hoe leuk zou het zijn om elkaar hierbij te helpen?

Heb er zin in!

www.ZoLukkie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.