“Ik ben goed zoals ik ben” – Melanie

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vrouwen onzeker. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, dus daarom ben ik deze rubriek gestart. “Ik ben goed zoals ik ben!” Waarin ik door middel van een aantal vragen, vrouwen eens heel bewust, positief naar zichzelf laat kijken. Vandaag is Melanie aan de beurt…

Wie ben je? 

Ik ben Melanie. Nog net geen 40 jaar jong of oud (net hoe ik me voel). Ik heb drie kinderen, twee jongens van 12 en 8 jaar oud en een dochter van net twee. Full time mama, al werk ik zo nu en dan in het weekend een aantal uurtjes. Mijn hersens maken overuren. Ik ben een creatieve duizendpoot. Ik blog nu een jaartje of wat, maar zins een half jaar serieus op BMelloW.nl

Als je jezelf zou moeten omschrijven aan de hand van drie positieve woorden, welke zouden dat zijn? 

Behulpzaam, zorgzaam, ruimdenkend.

Noem drie redenen waarom je partner jou heeft gekozen. 

Poeh dat vind ik moeilijk. Is het niet een gevoel wat je bij iemand moet hebben? Een klik. Soms valt het niet echt uit te leggen. De bovenstaande positieve woorden over mij zullen er zeker toe hebben bijgedragen.

Jouw vrienden vinden jou een fijne vriendin omdat:

Voor mijn vrienden sta ik dag en nacht klaar. Ook weten ze dat ze altijd eerlijk antwoord van mij zullen krijgen, ook al is het niet altijd wat ze willen horen. Maar vaak wel nodig hebben. Vraag mij dan ook nooit om mijn mening als je het antwoord niet wilt weten.

Mijn beste vriend zei ooit; “Niet iedereen durft het te zeggen, maar jij wel. Het is niet altijd wat ik wil horen maar wel nodig heb.”

Dat ik ruimdenkend ben zal ook zeker wel bijdragen. Niet veel is mij te gek. Veel heb ik al eens gezien, gehoord of meegemaakt.

Jouw collega’s vinden jou een fijne collega omdat: 

Dat ik behulpzaam ben zal zeker wel een pluspunt zijn. Ik heb momenteel geen collega’s waaraan ik kan vragen wat ze van mij vinden.

Jouw gezin vindt jou een goede moeder omdat:

Ik er altijd voor ze ben. Mijn gezin en zeker mijn kinderen komen op de eerste plaats. Niet iedereen begrijpt dat, maar daar kan ik niet echt mee zitten. Vaak krijg ik de opmerking dat ze me minder zien, dat ik niet meer mee ga stappen, dat ik geen tijd heb voor hen. Maar dat komt omdat mijn prioriteit op het moment ergens anders ligt.

Jouw kinderen vinden het leuk als je:
Gek doet. Lekker met ze danst. Met ze een spelletje speelt. Gewoon aandacht aan ze besteed. Met drie kinderen is het aandacht verdelen en geven soms best lastig. Daarom probeer ik zo nu en dan op date te gaan met 1 van de kinderen. En dat vinden ze altijd wel erg leuk.
Wat vind je mooi aan jezelf? 

Dit vind ik zo een lastige vraag. Ik denk toch wel mijn huidskleur. En dan niet mijn winterse grauwe gelige kleur. Maar in de zomer. Ik zit nooit in de zon. Maar ondanks dat ben ik altijd snel bruin. Met een zomers tintje voel ik me ook meteen een stuk mooier.

Wat vindt je partner mooi aan jou? 

Hij zou zeggen mijn krullen en mijn kont. Als het om het innerlijk gaat zal het meer de eerdergenoemde redenen zijn. Het een kan niet zonder het ander. Je kan nog zo mooi zijn, maar met een verrot karakter jaag je iemand uiteindelijk toch weg.

Wanneer voel jij je op je mooist? 

Zoals ik al zei, als ik zomers gebruind ben. Een mooie skinny aan hebt, hakken of een mooie jurk of rok. Eigenlijk alles wat mij op en top vrouw laat voelen. De ene dag is daar mee voor nodig dan de andere.

Waar ben je goed in? 

Hmmm dan moet ik toch wel aan het creatieve denken. Ik bedenk graag leuke dingen om te maken.

Wanneer ben je trots op jezelf? 

Als het onmogelijke mogelijk wordt. Met mijn blog kan ik soms dagen bezig zijn met iets wat maar niet wilt lukken. En als het me dan toch lukt dan kan ik heel trots op mezelf zijn.

Melanie, bedankt voor je antwoorden!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.