“Ik ben goed zoals ik ben” – Merel

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vrouwen onzeker. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, dus daarom ben ik deze rubriek gestart. “Ik ben goed zoals ik ben!” Waarin ik door middel van een aantal vragen, vrouwen eens heel bewust, positief naar zichzelf laat kijken. Vandaag is Merel van Lotuswritings aan de beurt…

Wie ben je? 
Mijn naam is Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van mijn drie dochters: June (10), Rose (2) en May (1). Ik woon samen met Ro, mijn steun en toeverlaat, eerlijke ‘spiegel’ en wederhelft. Hij is de orde in mijn chaos. Op mijn blog www.lotuswritings.nl schrijf ik columns over de hindernissen waar we soms als groter gezin tegenaan lopen en de lol die we samen hebben. Ik vertel je alles over de lessen die we intussen leerden (zoals Eerste Hulp Bij Temperamentvolle Dochters), maar je vindt hier ook veel informatie over ouderschap en alles dat daarmee te maken heeft. Kom je ook een keer langs?
Als je jezelf zou moeten omschrijven aan de hand van drie positieve woorden, welke zouden dat zijn?

Ik ben leergierig, een mediator en een doorzetter.

Al van jongs af aan wil ik graag het naadje van de kous weten. Met alles. En nog steeds vind ik dat je nooit uitgeleerd bent. Daarom volg ik cursussen om beter te leren schrijven, ik zoek graag alles tot op de bodem uit. En dat komt in het geval van freelance schrijven/bloggen goed van pas: je streeft altijd naar het allerbeste uit jezelf.

Tijdens het schrijven van mijn masterscriptie zat ik in een onderzoeksgroep. We hielpen en motiveerden elkaar. Mijn docente vertelde me destijds dat ze mij echt zag als de balans in een groep. Waar uitgesproken karakters tegenover elkaar zaten en niet goed begrepen wat de ander nu bedoelde, legde ik hen uit hoe het zat. Ik matigde de discussie en daardoor bracht ik balans terug. Dat vond ik één van de mooiste complimenten die ik ooit gekregen heb.

Ik heb best een turbulent leven achter de rug sinds ik uit huis ging en helemaal vanaf het moment dat ik moeder werd. Maar dat heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Ik leerde doorzetten, mijn schouders eronder en wat het is om hard te werken. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik ervoor. Ik eis best veel van mezelf, maar ook van mijn omgeving. Daarom is het heel fijn om Ro naast me te hebben: die heeft een heel krachtig, inspirerend karakter.

Noem drie redenen waarom je partner jou heeft gekozen. 

Mijn uiterlijk (niet mijn woorden), zorgzaamheid en humor. We hebben het hier vaker over gehad, dus deze vraag is niet zo moeilijk. In eerste instantie dacht ik dat ik een behoorlijk ijskonijn was, maar al snel ontdooide ik in zijn gezelschap en bleken we goed te klikken. We hebben dezelfde humor en hij zag in mij eigenschappen die hij erg belangrijk vindt. Ondanks mijn diepgewortelde liefde voor pulp-tv en chaotische karakter.

Jouw vrienden vinden jou een fijne vriendin omdat:

Ik nooit oordeel als je je verhaal wil vertellen. Of je nu vreemdgaat of even enorm baalt van je kinderen op dat moment, persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat vriendinnen ook op die momenten een luisterend oor bieden. En ik hoef jou niet te vertellen wat je zelf al weet. Natuurlijk vertel ik desgevraagd mijn mening, maar het is niet altijd noodzakelijk om hem te geven.

Jouw collega’s vinden jou een fijne collega omdat: 

Ik zorg voor gezelligheid. Soms iets te veel geloof ik haha, als ik kijk naar mijn eerste echte baan. Wat hebben we veel gelachen in die tijd!

Jouw gezin vindt jou een goede moeder omdat:

Hoe dan ook, ik altijd voor ze klaarsta als het ertoe doet. Denk ik. Deze vraag vind ik best een lastige, maar volgens mij weten ze best (of in elk geval June) dat ik het beste van mezelf verg. En al komt dat er niet altijd uit, zij zijn het allerbelangrijkst voor me.

Jouw kinderen vinden jou leuk als je:

Wanneer ik lekker in mijn vel zit en ik spontaan iets geks doe. June en ik stonden regelmatig op de bank te dansen vroeger, dan hadden we de grootste lol. En Rose en May vinden het fantastisch als ik met ze op de trampoline klim.

Wat vind je mooi aan jezelf? 
 Mijn groene ogen en de kuiltjes in mijn wangen als ik lach.
Wat vindt je partner mooi aan jou? 

Mijn rondingen, zonder twijfel haha. En mijn uitstraling heeft hij ook weleens genoemd.

Wanneer voel jij je op je mooist? 

Als ik ben opgemaakt, niet lang geleden naar de kapper ben geweest en met een jurkje en hakken aan. Zo’n dag dat alles goed zit, het zonnetje buiten lekker schijnt en we in leuk gezelschap zijn.

Waar ben je goed in? 

Schrijven, gekke dansjes doen, accenten imiteren.

Wanneer ben je trots op jezelf? 

Als ik na een lange dag om me heen kijk en het huis is aan kant, de kinderen gaan tevreden naar bed en ik heb ook nog wat kunnen doen aan mijn werk. Dan voelt mijn dag geslaagd. En ik was heel trots toen ik mijn diploma in ontvangst nam na jaren ploeteren. Dat ik het toch gehaald had, naast het opvoeden van June.

Merel, bedankt voor je antwoorden!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.