“Ik ben goed zoals ik ben” – Silvy

Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer vrouwen onzeker. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, dus daarom ben ik deze rubriek gestart. “Ik ben goed zoals ik ben!” Waarin ik door middel van een aantal vragen, vrouwen eens heel bewust, positief naar zichzelf laat kijken. Vandaag is Silvy aan de beurt…

Wie ben je? 
Voor de vrienden is het Silvy. Schatje is het koosnaampje dat alleen mijn man tegen me mag zeggen. En “Mamaaaa!” is de roepnaam van onze vier kinderen. Daarnaast ben ik ook veel meer op meerdaneenmamasilvy.wordpress.com
 
Als je jezelf zou moeten omschrijven aan de hand van drie positieve woorden, welke zouden dat zijn? 

Sociaal, creatief, doorzetter.

Leg de keuze van je woorden uit: 

Ik ben een sociaal persoon, met veel mensenkennis. Ik draag graag zorg voor mensen, en heb daarbij een gouden hart!

Ook ben ik een creatieve duizendpoot die soms te veel hooi op haar vork neemt als ik luister naar de vele kronkels in mijn hoofd.

Ik ben een doorzetter die doorbijt en niet snel opgeeft op haar doel te bereiken. Met vallen en telkens weer opstaan leer ik het meeste bij!

Noem drie redenen waarom je partner jou heeft gekozen. 

Vertrouwen in elkaar. Daar draait ook eerlijkheid en respect rond. Ons vertrouwen in elkaar is groot.

Wij kunnen goed praten met elkaar. Dat vinden we heel belangrijk. Ons hart tegen elkaar kunnen luchten, elkaar aanmoedigen, maar ook onze mening delen. En vooral luisteren naar elkaar is onmisbaar in een relatie. Maar ook evengoed kunnen wij praten met mekaar door de stiltes die soms met een knipoog meer kunnen zeggen dan duizend woorden. Wij hebben ook vaak dat de ene zegt wat de andere op dat ogenblik denkt…

Liefde, na tien jaar hebben wij nog steeds vlinders in onze buik! ? Verleden zomer zijn we getrouwd en hebben we opnieuw met veel liefde voor elkaar gekozen!

Jouw vrienden vinden jou een fijne vriendin omdat:

Ik goed kan luisteren zonder een oordeel te vellen. Vrienden kunnen bij mij hun verhaal kwijt, en geheimen zal ik ook trouw bewaren. Ik kan uren doorkletsen en de tijd vergeten.

Maar naast een serieus gesprek met mij, kan ik ook aardig wat droge humor bovenhalen. Mijn beste vriendin en ik krijgen soms buikpijn van het lachen.

Oh, en ik ben heel knuffelig en lief voor mijn echte vrienden! Zo ben ik dol op kleine attenties te geven zoals een zelfgemaakt kaartje of een klein chocolaatje.

Jouw collega’s vinden jou een fijne collega omdat: 

Ik rechtuit ben. Ik heb geleerd om mijn mening met de groep te delen en op te komen voor mezelf.

Ik ben een rustige werker die zich niet laat opjagen, maar ik werk wel door in tempo. Ik ben een echte werker en heb het graag netjes.

Jouw gezin vindt jou een goede moeder omdat: 
Ik ben een heel zorgzame mama. Zorg dragen doe ik met mijn hart.
 
Jouw kinderen vinden je leuk als je:  

Als ik de tijd neem om bijvoorbeeld samen te knutselen of een gezelschapsspel te spelen. Ook spring ik mee het zwembad in dat op onze grote tuin staat. Op muziek zal ik eens gek staan meedansen en op de studio 100 liedjes zal ik luidkeels meezingen!

Ze houden van cadeautjes. Al is het maar een pingpongbal of een zakje chips, ze waarderen enorm wat ze krijgen. Ze zijn met iets kleins al gelukkig, en dat vind ik echt heel fijn dat ik ze die waarde heb kunnen meegeven.

Wat vind je mooi aan jezelf? 
Mijn blauwe ogen en mijn kuiltjes in mijn wangen als ik glimlach.
 
Wat vindt je partner mooi aan jou? 

Al heb ik een jurkje aan of een belabberde trui met een versleten broek, mijn man zegt dat hij me altijd mooi vindt. Dat vind ik fijn.

Wanneer voel jij je op je mooist? 

Ik hou van comfortabele kleding waar ik me goed in voel. Maar ik kan ook een genieten van me mooi op te kleden met een rokje en hakjes.

Het mooiste voel ik me wanneer ik iets aangetrokken heb en mijn dochter spontaan vol bewondering tegen me komt zeggen: “Mama, jij bent mooi!”

Waar ben je goed in? 

Creatief zijn. Met papier, lijm en schaar. Maar ook met verf, knopen, splitpennen en wol maak ik de knapste dingen.

Ook ben ik creatief op papier met inkt. Ik kan goed tekenen, maar ook poëzie schrijven is mijn hobby.

Noem een volledig nutteloos iets waar je goed in bent: 

 Als je in iets goed bent, waarom is het dan nutteloos? Lijkt me zo raar. 🙂 

Ik ben goed in zagen en kreften haha, en dat is inderdaad niet zo leuk! 
Komt omdat ik teveel pieker en me teveel zorgen maak denk ik, en ik heb het ook graag netjes. 
 
Wanneer ben je trots op jezelf? 

Ik ben trots op mezelf dat ik het met mijn leven al zover gebracht heb. Samen met mijn gezin hebben we al uit diepe dalen moeten klimmen om te komen waar we nu staan.

Elke dag ben ik trots dat ik fietsend naar mijn vaste job kan rijden. Omdat ik eindelijk een werkplek gevonden heb waar ik mezelf kan zijn, en me mag goed voelen. Met een vast inkomen die zorgt voor alle dagen voldoende eten op tafel.

Ik ben trots op mezelf als ik naar onze kinderen kijk. Als ik zie dat ze handelen naar de waarden en de normen die wij ze hun geleerd hebben, dan ben ik heel fier op hun.

We hebben een huis voor onszelf, met een grote tuin en een gezellig terras. Ik heb een trouwe liefdevolle man. Daar mijn kinderen en mijn job bij, we genieten van de kleine dingen. Ik ben trots op mezelf!

Silvy, bedankt voor je antwoorden!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.