Een nieuw interieur?

interieur“Schatje? Als ik nou al mijn boeken verkoop, dan staat die boekenkast leeg. Dat ziet er niet uit dus dan moet hij wel weg… toch?” De laatste maanden heb ik het al een paar keer geprobeerd maar helaas, hij trapt er niet in. Of toch wel…?

Ineens kreeg ik het op mijn heupen. Het was niet eens nesteldrang, want Emmi was al lang geboren en spontaan was ik onze meubels beu. Niet alles overigens, want ik ben dol op onze bank en de meubels die in de keuken staan. Maar de rest mocht van mij wel worden vervangen. En dus begon ik al stilletjes wat spullen weg te halen in huis. Iets meer rust in die drukke woonkamer van ons. Maar ik wilde meer.

Aan onze lange muur hebben we een grote koloniale boekenkast van 2,5 meter lang. Ik ben hem beu (hallo stofnest en lelijke oranje verzameling stripboeken) en wil daar eigenlijk een lange steigerhouten tafel voor de meiden. Met van die leuke zwarte poten en twee gezellige stoeltjes. Maar we hebben onze meubels nu zo’n 7 of 8 jaar (ik weet het niet meer precies) en Maikel is ze nog niet beu. Dus ik vrees dat die boekenkast er voorlopig nog wel staat.

Maar dan begin ik toch gewoon met wat kleiners. De salontafel. Lelijk ding. Al is het eigenlijk ook wel een handige die tafel want Aukje knutselt en eet er graag (nee we ontbijten nooit met z’n allen aan de keukentafel) en Emmi zet haar eerste stapjes er rondom. Die twee leuke ronde tafeltjes die je nu overal ziet zijn wat dat betreft toch een stuk minder kidsproof. Nou ja, ook hier wachten we dan nog maar even mee.eetkamerDan hebben we nog een hoektafeltje. Daar doen we nou werkelijk niks mee. Eerst stond het vol met fotolijstjes maar die kleine stofnestjes heb ik al een tijd geleden weggehaald. En nu ligt er alleen mijn laptop nog op. Die heeft natuurlijk geen hele tafel nodig, maar als ik hem weghaalt heb ik een kale hoek. Wat moet ik daar dan neerzetten? Of het tv meubel, ik heb bijvoorbeeld op Pinterest al hele gave gezien. Dat is wel een goede om mee te beginnen. Misschien kan ik die gewoon een keer stiekem vervangen, ziet hij vast niet 😉 hij heeft ’s avonds toch vaak zijn ogen dicht hihi.

Of zal ik toch maar beginnen met onze eethoek? Want hoewel we altijd in de keuken eten hebben we ook in de kamer een tafel met stoelen. Alhoewel deze hele set eigenlijk niet eens van ons is. De tafel hebben we geleend en de stoelen eigenlijk ook maar die zijn inmiddels geschonken haha. Daar zou ik wel een mooie tafel willen die dan past bij de kindertafel, steigerhout met zwarte poten. Het liefste zie ik daar Eames stoelen van Designerchairs24 terug. Of van die lekkere eetkamerstoelen van Karwei, waarin je gewoon de hele avond kan blijven zitten als er vrienden komen.

Je hoort het, plannen genoeg en ik weet al precies wat ik wil. Alleen nu nog nadenken waar ik het beste kan beginnen, of beter gezegd, wat Maikel goedkeurt haha. Want hoewel het hem eigenlijk allemaal niet veel uitmaakt, vindt hij het onzin om alle meubels te vervangen. En ergens heeft hij daar ook wel gelijk in. Misschien moet ik maar gewoon geduldig wachten totdat de kinderen wat ouder zijn. Of misschien ook niet… 😉

Waarmee zou jij beginnen? Wat zou jij als eerste vervangen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.