Van kinderhoek naar mamahoek *

woonboulevard

“Nee ik wil geen speelkamer, dat vind ik zo ongezellig.” Ik hoor het mezelf nog zeggen. Het resultaat daarvan is dat ons huis daardoor meer op een kinderdagverblijf lijkt dan op een huis. Eens kijken of we daar verandering in kunnen brengen…

Het begon allemaal met één hoekje voor de baby, vijf jaar geleden. Er werd een box neergezet en verder kon alles blijven zoals het was. Maar de baby werd groter en kreeg een bak met speelgoed. Die moest natuurlijk ook ergens staan. Al snel kwam er een speelkeuken bij, later een poppenhuis en nog later een tipi tent. Inmiddels zijn zo’n beetje alle hoeken van de kamer voor de kinderen. Oeps… Maar dat was niet het plan!

Nog steeds vind ik dat de kinderen, en dan met name Emmi, te klein zijn om in een andere kamer te spelen. Daarnaast vinden de kinderen het zelf ook gewoon veel gezelliger om bij mij in de kamer te spelen in plaats van ergens anders. Dus voor nu is het opruimen van het speelgoed nog geen optie en blijft alles lekker zoals het is. Maar ik ruim wel al stiekem kleine beetjes op. Emmi wordt groter en alles waar niet meer mee wordt gespeeld gaat weg, zo komt er vanzelf weer een hoek vrij!

nieuwe fauteuil

Over een paar jaar gaat Emmi ook naar school, dan heb ik de woonkamer overdag weer terug 🙂 Dan mogen er dus best twee hoekjes vrij worden gemaakt van speelgoed en in worden gericht voor mij. Zo kan ik er een werkhoekje van maken met een bureau en computer, maar dat staat natuurlijk niet zo gezellig. Veel leuker is het dan om er een relax hoek van te maken. Of beter nog, een me-time hoek. Met een fijne nieuwe fauteuil, een leuk tafeltje met wat kaarsjes en een plantje.

En wie weet wat er dan nog meer gaat veranderen. Ik schreef er al eerder over, dat ik onze enorme boekenkast eigenlijk beu ben, maar wie weet is Maikel dan tegen die tijd ook wel zover. Ik hoop het stiekem! Dan zijn de kinderen groot genoeg om voorzichtig met de nieuwe meubels om te gaan en kan ik misschien eindelijk beginnen met het verzamelen van mijn droominterieur. Heel misschien… Dromen mag, toch?

Wat zou jij nog wel willen veranderen in je interieur?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.