F*ck het interieur

paastakken

“Dan gaan we even naar de winkel en dan mag je zelf leuke versiering uitkiezen voor in de paastakken.” Maar zo enthousiast als mijn kleuter was toen we naar binnen gingen, zo verdrietig was ze toen we weer naar buiten gingen. En ik begrijp haar wel, er wordt tegenwoordig nog maar met een ding rekening gehouden…

Toen ik net was afgestudeerd aan de Pabo, kocht ik voor in de klas een heleboel gekleurde paaseitjes. Elk jaar met Pasen nam ik ze mee naar school en mochten de kinderen de paastakken versieren. Maar na verloop van tijd ging er steeds meer kapot, raakten er eieren kwijt en inmiddels was het ook allemaal wat stoffig en oud geworden. Dus toen ik vorig jaar zelf voor het eerst wat vrolijke paastakken in huis neer wilde zetten, kocht ik even snel wat goedkope paasdecoratie en we konden dat jaar vooruit.

Nou vind ik paastakken echt iets wat je voor de kinderen neerzet, dus ik vind ook dat er leuke versiering in moet hangen. Daarom mocht Aukje zelf mee naar de winkel, om leuke dingen uit te kiezen. In gedachten zag ik die takken al vol hangen met gekleurde paashazen, glittereitjes en weet ik het wat nog meer. Alles voor de kinderen toch? 😉 Dus vol goede moed vertrokken we naar de eerste winkel.

Tot mijn grote verbazing zag ik alleen maar eitjes die perfect in mijn interieur zouden passen. Mooie witte, zwarte, mintgroene en zachtroze eitjes. Heel erg mooi, maar niet bepaald leuk voor kinderen. Aukje vond er ook niks aan dus we gingen naar de tweede winkel. Ook hier hadden ze prachtige paasdecoratie voor in een mooi gedecoreerd huis. Maar leuke decoratie voor de kinderen was blijkbaar teveel gevraagd want ook hier hadden ze niks leuks.

Gelukkig vonden we in de derde winkel een lading leuke versiering. Misschien heb je onze vrolijke, gekleurde paastakken al wel voorbij zien komen op Instagram of in ons weekoverzicht inmiddels. Dat is toch veel leuker dan takken met saaie witte eieren erin. Ik bedoel, het kleurt voor geen meter bij mijn huis en interieur, maar boeiend! Je zet die dingen toch vooral neer voor de kids, dan is het ook wel zo leuk als er dingen in hangen die de kinderen ook werkelijk leuk vinden, toch?

Dus wij genieten de komende weken even lekker van onze vreselijke, hysterische takken met gekleurde eitjes. En na Pasen gaat de bonte versiering lekker naar zolder, om volgend jaar weer opnieuw gebruikt te kunnen worden. F*ck het interieur, het moet ook een beetje leuk blijven toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.