Het verhaal achter onze kerstboom

kerstboom

“Ik kom alleen naar jou met Kerst als je een kerstboom hebt” Met die woorden begon het allemaal, tien jaar geleden. En zo gingen we op date naar de Coppelmans. En wat een leuke date was dat! En niet lang daarna mocht ik hem dan eindelijk mijn vriendje noemen…

Maikel en ik zijn dit jaar tien jaar samen, maar stiekem ken ik hem al wat langer. Hij zat namelijk altijd bij mij aan de bar toen ik nog als bijbaantje in een eetcafé werkte. Toen ik vrijgezel was vond ik hem al erg leuk, maar had hij een relatie. Toen kreeg ik een relatie en ging die van hem uit. Zo schoot het niet echt op natuurlijk. Na een aantal versierpogingen van zijn kant (“ga je een keer mee motorrijden?”) te hebben afgeslagen, gaf hij de moed op.

Na een tijdje ging mijn relatie voorbij. Ik was al lang niet meer op stap geweest en al kletsend aan de bar spraken we af om een keer samen op stap te gaan. Niet met z’n tweeën, maar een vriend van Maikel die er ook altijd bij was. Zo gingen we vaker samen op stap en al snel hadden we een groepje van vier waarmee we ontzettend veel leuke dingen deden. We gingen samen naar Phantasialand, gezellig borrelen op zondagavond en zo kwamen we erachter dat we in 2008, alle vier geen plannen hadden voor tweede Kerstdag.

Al snel lag het plan daar, we zouden met z’n vieren bij Maikel gaan gourmetten. Nou ben ik dol op Kerst dus mijn eerste vraag was dan ook of hij wel de kerstboom zou zetten. Nadat Maikel zei dat hij dat eigenlijk niet van plan was, omdat hij geen spullen had, zei ik met een lach dat ik dan ook niet zou komen. Inmiddels spraken Maikel en ik ook al regelmatig met z’n tweeën af, dus tijdens onze volgende date stond er ineens een grote kerstboom in de kamer. “Kom we gaan naar Coppelmans”, zei Maikel.

En zo belandden we dus in de Coppelmans. Als een echte gentleman mocht ik van Maikel een kleur kiezen, dus ik koos voor warm, donkerrood. Hij koos de tweede kleur, bruin. Ik riep nog heel hard dat dat toch geen combinatie was, maar hij stond erop. We namen ook nog twee kerstmannetjes mee en een vogelhuisje met de tekst “love nest” erop. Eenmaal thuis versierden we de boom en Maikel had gelijk, de twee kleuren waren prachtig samen!

Inmiddels zijn we tien jaar verder en hebben we nog steeds dezelfde prachtige boom. Ik wil eigenlijk wel een keer iets nieuws, maar ik blijf dit gewoon de mooiste kleuren vinden voor in de boom dus voorlopig blijft het zo. Daarnaast vind ik het ook wel erg leuk dat ik elk jaar bij het versieren van de boom weer terugdenk aan tien jaar geleden, toen we nog stiekem verliefd op elkaar waren zonder dat van elkaar te weten. En dat hij me een paar dagen voor Kerst dan toch vroeg of ik voortaan zijn vriendinnetje wilde zijn. En aan het mooie kerstcadeautje dat ik dat jaar van hem kreeg, namelijk een weekend naar Disneyland Parijs!

Heb jij ook leuke herinneringen aan jouw boom? Laat het me weten!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.