Mijn favoriete momhack *

Tafelzeil

“Ma-ham! Emmi heeft op de tafel getekend!” Ik roep rustig naar beneden dat we het er dadelijk wel afpoetsen. Gelukkig maak ik me nooit druk om dit soort dingen, want ik weet dat ik me geen zorgen hoef te maken om onze onbewerkte tafel…

Het meest gepoetste meubelstuk

Het meest gepoetste meubelstuk bij ons in huis is denk ik wel de keukentafel. Na elke maaltijd is het echt nodig dat ik er even met een doekje overheen ga en vaak tussendoor ook nog een keer, nadat de kinderen hebben geknutseld of bijvoorbeeld met klei hebben gespeeld. Nou hebben we in de keuken een houten, onbewerkte tafel staan. Op het eerste gezicht misschien niet echt ideaal met (kleine) kinderen, want hout vindt het nou eenmaal niet zo fijn om vaak met een nat doekje gepoetst te worden. Maar toch is onze tafel nog als nieuw.

Mijn favoriete momhack: tafelzeil!

Dat komt omdat ik al jaren een doorzichtig tafelzeil op mijn keukentafel heb liggen. Ideaal, want hij is doorzichtig dus je ziet gewoon de houten tafel er doorheen en ik hoef me geen zorgen te maken dat er vlekken in onze onbewerkte tafel komen. Het lijkt me namelijk vreselijk als ik tijdens het knutselen steeds tegen de kinderen moet zeggen dat ze op moeten passen voor de tafel. Ze moeten gewoon lekker hun gang kunnen gaan zonder ergens op te hoeven letten. En eerlijk is eerlijk, ik ben daarnaast ook gewoon een beetje te lui om bij elke maaltijd en elke knutselsessie een tafelkleed te pakken. Zo is het ideaal, het kleed blijft liggen en het ziet er toch netjes uit, ook als we niet in de keuken aan het eten of knutselen zijn.

doorzichtig tafelzeil

Voor multifunctioneel gebruik

Overigens is doorzichtig tafelzeil nog voor veel meer doeleinden te gebruiken. Je kunt het over je salontafel leggen om deze te beschermen tijdens feestjes, of leg het over je tuintafel tegen vuil van buiten. Maar je kunt het ook voor de ramen van het speelhuisje van de kinderen bevestigen om het winddicht te maken. Multifunctioneel dus!

Leuke prints

Vind je doorzichtig zeil nou een beetje saai, of wil je juist je tafel verbergen? Dan kan je natuurlijk ook voor een leuk patroon, kleurtje of thema kiezen. Misschien heb je wel liever een speciaal knutselkleed voor de kids? Of wil je er eentje voor de feestdagen? Er is genoeg keuze bij TafelzeilOnline. Overigens hebben ze nog veel meer, zoals (afwasbare) tafelkleden, tafelbeschermers, placemats, plakfolie en raamfolie. Voor alles geldt dat je zelf het formaat en de vorm kunt kiezen en voor 23:59 uur besteld is morgen in huis. Bezorgen is al gratis vanaf € 15,- en je kunt achteraf betalen.

Wat is jouw favoriete momhack?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.