Vijf jaar Aukjeswereld

Feest bij Aukjeswereld! Vandaag, vijf jaar geleden kwam namelijk mijn eerste blog online. Nou ja, niet mijn eerste blog, maar wel mijn eerste blog op mijn eigen site, Aukjeswereld. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is er nogal wat veranderd…

Van beautyblog naar mamablog

Jaren geleden, nog voordat ik kinderen had, was ik gek op het lezen van beautyblogs. Ik las elke dag trouw de nieuwste blogs van Misslipgloss en Beautygloss en ik sloeg geen artikel over. Na de geboorte van Aukje veranderde mijn interesse, ik ontdekte Mommytobe (nu Mommyhood) en vond het heerlijk om alles over haar kindje te lezen, vooral omdat Aukje ongeveer even oud was en het dus heerlijk herkenbaar was allemaal.

Dat wil ik ook!

Na een tijdje dacht ik, hoe leuk is het als ik zelf zou gaan schrijven? Ik was, en ben, namelijk dol op het delen van foto’s en verhalen, dus ik begon met een zoektocht op internet. Al snel vond ik een site waar ze nog gastbloggers zochten. Ik nam contact op, stuurde drie blogs mee en al snel schreef ik wekelijks voor Mommyonline.

Een eigen site

Na een tijdje merkte ik dat ik meer wilde. Wat ik vandaag had geschreven wilde ik morgen online zetten en ik had zoveel te vertellen dat één keer per week niet meer genoeg was. Ik ging op onderzoek uit en binnen no time had ik mijn eigen site klaar staan. Zonder er verder over na te denken besloot ik om hem Aukjeswereld te noemen, want ik ging immers over Aukje schrijven. Ik begon met schrijven, deelde alles op Facebook (hoe spannend ik dat ook vond) en bij elke positieve reactie groeide mijn plezier in het bloggen.

Samenwerkingen

Al snel kreeg ik contacten met andere bloggers. We gingen samenwerken en langzaam aan wisten ook de eerste bedrijven me te vinden voor een samenwerking. Wat was ik toch trots op mijn eerste samenwerking, voor € 50,- shoptegoed. Ik kreeg af en toe een persmailtje, werd zelfs soms ergens voor uitgenodigd en naast dat ik het geweldig vond, was het ook ontzettend spannend allemaal.

De eerste mijlpaal

Na een tijdje kreeg ik in de gaten dat mijn site interessanter zou worden als ik meer bezoekers zou krijgen, dus 5.000 unieke bezoekers per maand werd mijn doel. Ik kreeg nauwelijks bezoekers via Google, van SEO begreep ik niks en moest het voornamelijk hebben van mijn vaste lezers, die allemaal via Facebook op mijn site kwamen. Wat was ik trots toen ik eindelijk die 5.000 bezoekers haalde!

Van 5 naar 35 K

Inmiddels zijn we vijf jaar verder. Mijn bezoekersaantallen zijn gestegen naar gemiddeld 35.000 per maand waarvan het grootste deel tegenwoordig via Google komt. Waar ik in het begin bijna alleen maar over Aukje schreef, schrijf ik nu nog nauwelijks echt inhoudelijk over de kinderen en ben ik vooral zelf een steeds grotere rol gaan spelen en meer zichtbaar geworden. Was ik in het begin bang om bezoekers te verliezen als ik een dag niks postte, heb ik afgelopen maand wel bewezen dat het tegendeel waar is. Jullie blijven mijn site trouw vinden en daar ben ik enorm dankbaar voor!

Minder kids

Er valt nog een hoop te leren en er is zeker nog meer groei mogelijk, maar alles op zijn tijd (ik ben namelijk ook wel een beetje een luie blogger en de technische dingetjes zijn allemaal niet zo aan mij besteed). Voor nu ben ik heel trots, blij en tevreden en wil ik zeker verder gaan in de richting waar ik nu eigenlijk al op aan het gaan ben. Minder over de kinderen, meer gericht op vrouwen zelf. Over de Curly Girl Methode, outfits en het maken van foto’s.

Insta

Niet alleen mijn blog is de laatste jaren gegroeid, maar ook mijn fotografie skills. Bij samenwerkingen, horen namelijk mooie foto’s en dus ging ik me meer verdiepen in fotografie. Daardoor groeide ook mijn interesse voor Insta en hoewel mijn Instafeed en mijn blog niks met elkaar te maken hebben, deel ik wel trouw al mijn blogs even op stories.

Winweek

Omdat ik met Insta graag net zo’n mooie groei door wil maken als ik met mijn blog heb gedaan, heb ik besloten om het vijfjarig bestaan van mijn site dan ook te vieren met een winweek op Instagram. De eerste vier winacties staan al online en er komen deze week nog veel meer mooie prijzen aan. Aan het einde van de winweek zal ik hier zeker nog een overzicht plaatsen met alle winacties, voor het geval je er eentje gemist hebt 😉

Bedankt

Bij deze wil ik dan ook graag al mijn lieve, vaste en trouwe lezers bedanken voor de afgelopen jaren. Hoewel er de laatste maanden een dipje in het bloggen heeft gezeten, lijkt het nu weer de goede kant op te gaan dus jullie zijn voorlopig nog niet van me af 😉 Enne, mocht je nog verzoekjes hebben dan mag je het natuurlijk altijd laten weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.