Nieuwe woning? Probeer eens één van deze vloertypes *

plak PVC

Heb je een nieuwe woning gekocht en denk je er nu over na om één of meerdere van de ruimtes te voorzien van een nieuwe vloer? Dan zul je erachter komen dat er veel mogelijkheden zijn op dit gebied. Welke keuzes heb je en waar moet je rekening mee houden? Lees het in dit artikel!

PVC

Je ziet het steeds meer: een PVC-vloer. Vooral de visgraatuitvoering is momenteel erg in trek. Dit type vloer is uitermate geschikt voor mensen die bang zijn dat hun vloer snel zal beschadigen door spelende kinderen of scherpe hakken. Het materiaal is namelijk erg stevig en krasvast. Daarnaast is het vochtbestendig, waardoor je het in de badkamer of in het toilet zou kunnen leggen. Het zou ook een goede keuze zijn voor in een appartement, omdat een PVC-vloer geluiddempend is. Ook niet onbelangrijk: PVC is een relatief goedkoop materiaal!

Hout

Mensen die graag een warme uitstraling in huis willen kiezen voor een houten vloer. In combinatie met de juiste meubels kun je echt een gezellige sfeer creëren. Daarnaast is het een erg duurzaam materiaal; de gemiddelde houten vloer gaat tussen de 30 en 40 jaar mee. Wel komt daar onderhoud bij kijken; een houten vloer zal regelmatig in de olie gezet moeten worden. Daar komt dan wel weer bij dat een houten vloer makkelijk schoon te houden is door te stofzuigen en te dweilen. Houten vloeren zijn wel prijzig, maar het is een goede investering. Ze zijn namelijk ook tijdloos.

Vloerbedekking of tapijt

Er wordt tegenwoordig niet veel meer voor vloerbedekking of tapijt gekozen; de gedachte heerst dat dit een ouderwets vloertype is. Dat is erg jammer, want een mooie vloerbedekking kan echt een aanwinst zijn voor je woning. Het is namelijk erg isolerend, wekt een knusse sfeer op en zorgt tegelijkertijd voor een erg luxe uitstraling. Het is natuurlijk wel wat minder onderhoudsvrij en lastig om zelf te leggen. Goed om te weten: ga je een inboedelverzekering afsluiten? Weet dan dat je vloerbedekking of tapijt hier ook onder valt. Vloertypes zoals hout of parket vallen in veel gevallen onder de opstalverzekering. In geval van waterschade aan je tapijt kun je dus terecht bij je verzekeraar.

Betonvloer

Houd je van een moderne uitstraling in je interieur? Ga dan voor een betonvloer! Het is een naadloze vloer en dus zeer onderhoudsvriendelijk; vuil is makkelijk van dit type vloer te verwijderen. Daarnaast gaat het lang mee doordat het niet onderhevig is aan slijtage. Een betonvloer schrikt veel mensen af omdat ze denken dat deze per definitie grijs is, maar dat is niet zo. Tegenwoordig kan er namelijk kleurstof aan toegevoegd worden waardoor je ook kunt kiezen voor bruintinten of voor zwart of wit. Hoewel het een goede investering is, moet je wel rekening houden met prijzen van ongeveer 40 tot 50 euro per m2.

Laminaat

Het is al jaren populair: laminaat. Dit is ook niet zo gek, want je vindt laminaat in veel verschillende kleuren en stijlen. Je kunt bijvoorbeeld erg goed een houten vloer nabootsen met laminaat. Bijna niemand zal het verschil zien terwijl het een stuk betaalbaarder is. Een andere reden waarom laminaat zo populair is, is omdat het erg eenvoudig is om zelf te leggen. Een goede keuze dus voor de klussers onder ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.