Een huis zonder prullenbak? *

“Hè bah, nou lopen er weer allemaal mieren door de keuken!” Voor de zoveelste keer controleer ik alles en dan neem ik een beslissing; die prullenbak moet eruit! Maar of dat nou zo handig was in een huishouden met twee kinderen…

Het begon met één mier, ik haalde hem weg en dacht er verder niet bij na. Totdat er nog één volgde, en nog één. Ik kon geen directe oorzaak vinden, er stond geen vuile vaat op het aanrecht, er lagen geen etensresten en alles was schoon. Voor de zekerheid pakte ik mijn vaatdoekje en nam ik nogmaals het keukenblad af. Helaas zonder effect, want de volgende dag zat het weer vol met mieren. Eigenlijk meer als test, zette ik de prullenbak buiten neer. Eens kijken of dat effect had. En warempel, de mieren bleven weg!

En zo stond er dus het afgelopen jaar geen prullenbak in ons huis. In het begin was het even onhandig, maar we wonen aan het bedrijf, dus als ik iets weg moest gooien dan liep ik meestal even daar naartoe, of ik verzamelde het afval in een leeg bakje en gooide dat later weg. Zelf was ik er inmiddels wel aan gewend, maar voor visite en de kindjes was het eigenlijk toch helemaal niet zo handig. Ook vond mijn moeder het maar onhandig, als ze bij ons kwam oppassen. En eigenlijk had ze wel gelijk. Tijd om eens te kijken wat er zou gebeuren als er weer een prullenbak in huis zou komen.

Maar ja, de prullenbak die ik eerder weghaalde, was inmiddels in gebruik op de Hoeve (ja zo gaat dat met alles bij ons 😉 ) dus ik moest op zoek naar een nieuwe. Maar wat voor iets wilde ik eigenlijk? We wonen op een boerderij met een landelijke keuken, dus ik wilde wel graag een prullenbak die daar bij past. In de eerste instantie ging ik op zoek naar een inbouwexemplaar. Maar dat zou alleen in het kastje met schoonmaakmiddelen passen, en dat vind ik dan weer niet handig in verband met het kinderslot dat daarop zit, dus dan maar op zoek naar iets anders.brabantia prullenbakTijdens mijn zoektocht ontdekte ik eigenlijk pas hoeveel verschillende soorten prullenbakken er zijn. Jeetje, ik had deze missie wel wat makkelijker ingeschat eerlijk gezegd. Maar goed, het voordeel was dat ik dan vast wel met de perfecte prullenbak thuis zou komen. De perfecte kleur, maat, model en bediening voor in ons huishouden. Want wilde ik dan een pedaalemmer, een touch bin, push bin of een flip bin? Wat zou het beste in onze keuken passen? En wat zou voor de kindjes het fijnste zijn? Ik besloot om naar de winkel te gaan zodat ik ze in het echt kon bekijken. Ik twijfelde namelijk over de maat en dat zie je in het echt toch net wat beter. En dat bleek, want ik vertrok niet met lege handen.

En nu staat er dus alweer een behoorlijke tijd een fijne, grote pedaalemmer in onze keuken waar de meiden zelf hun afval in kunnen gooien en die voldoende afsluit zodat er geen mieren meer op af komen. Hij is lekker hoog en past precies in een loze hoek naast mijn fornuis. Visite tevreden, dochters tevreden, ik tevreden. Wat wil een vrouw nog meer? 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.