Een kijkje in onze speelschuur – De Brandevoortse Hoeve

brandevoortse hoeve

“Mama, mogen we naar de speelschuur?” Eigenlijk heb ik er niet zo’n zin in, maar het is alweer een flinke tijd geleden dus ik geef toe. Enthousiast rennen de meisjes naar de schuur en ik geef me eraan over. Ik kies een plekje en bekijk de schuur eens van een heel andere kant…

Al eerder dit jaar schreef ik over de speelschuur die we thuis hebben. Naar aanleiding daarvan kreeg ik heel veel vragen, of ik er eens wat meer over zou willen vertellen. Dus bij deze 🙂 De speelschuur die in onze achtertuin staat hoort bij De Brandevoortse Hoeve, in Helmond. De schuur heet eigenlijk “Billy Barn”, maar volgens mij noemt niemand hem zo haha. Tijd voor wat meer info en foto’s.

brandevoortse hoeve

Algemeen

We richten ons op kinderen van ongeveer 0 tot 8 jaar. Oudere kinderen zijn natuurlijk wel welkom, maar zij zijn waarschijnlijk sneller uitgekeken op de schuur. De entreeprijzen staan op de site en iedereen die betaalt krijgt sowieso één consumptiebon die je in kunt leveren aan de bar voor een (alcoholvrij) drankje naar keuze. Aan de bar is van alles te bestellen, wat te eten, drinken of snoepen, volgens mij hebben we overal aan gedacht. Je kunt het aan de bar bestellen en betalen en zodra het eten kaar is brengen we het naar je toe.
Voor alle toestellen geldt, schoenen uit. Ouders mogen lekker met de kinderen mee spelen, maar ook zij mogen hun schoenen bij de tafel laten staan. Zo houden we het toestel netjes en schoon.

brandevoortse hoeve

Baby’s

In de schuur staan meerdere boxen, zodat ook de allerkleinsten welkom zijn. Verder hebben we sinds een jaar een grote ‘babybak’ in het midden van de schuur. Rondom deze bak staan banken, zodat je als ouder goed zicht op je kindje hebt. In de bak liggen wat zachte blokken waar de kindjes overheen kunnen kruipen of gewoon fijn mee kunnen spelen. Uiteraard mogen er uit de ballenbakken wat ballen worden gehaald, zodat de kleintjes in de boxen ook wat ballen hebben om mee te spelen. Er is een ruime verschoonruimte aanwezig met twee verschoonkussens, een kraan, luieremmer en desinfectiemiddel.

brandevoortse hoeve

Peuters

Voor peuters (en baby’s) hebben we de zogenaamde “pamperzone”. Deze zone is geschikt voor kinderen tot en met ongeveer 4 jaar. Hier kunnen ze lekker klimmen, glijden of in de ballenbak spelen. Deze hoek heeft maar één opening, zodat kinderen er niet zo makkelijk uit kunnen kruipen. Uiteraard heb je wel aan alle kanten zicht op de bak. Als ouder kan je op één van de banken in de pamperzone zitten, of aan één van de tafels die om deze hoek heen staan. De ballenbak in deze zone heeft maar een klein laagje ballen, zodat de kleintjes er nog goed doorheen kunnen lopen of kruipen.

brandevoortse hoeve

Kinderen

Voor de wat grotere kinderen hebben we het grotere toestel. Hierin staan onder andere een grote ballenbak inclusief een ballendouche en een ballenzuiger, twee glijbanen, kabelbanen, klauternetten, een draaiding, een bouwhoek met reuzenblokken en niet te vergeten de ontzettend populaire autootjes. Sinds kort hebben we ook een groot scherm hangen, waarop de verschillende muziekclips worden afgespeeld, van de kinderliedjes die in de schuur aan staan.

brandevoortse hoeve

Ouders

Ouders kunnen bij ons plaats nemen aan één van de vele tafels die we bewust ruim op hebben gezet, zodat je niet bij je buren op schoot hoeft te zitten ;-). Helaas staat De Brandevoortse Hoeve in het buitengebied, waardoor het niet mogelijk is om WIFI aan te bieden. Geloof mij, daar balen we zelf net zo van. Maar bekijk het van de zonnige kant, nu kan je lekker met je kind mee klimmen en klauteren en dan hoef je ’s avonds niet meer naar de sportschool. Want het is best een work-out hoor, een middagje klimmen.
Boven de speelschuur hebben we overigens een speciale ruimte die te reserveren is voor feestjes, familiedagen of andere gelegenheden. Mocht je deze ruimte gereserveerd hebben dan mogen de kinderen uiteraard gebruik maken van de speelschuur.

brandevoortse hoeve

Abonnementen

Het is ook mogelijk om een jaarabonnement bij ons af te sluiten. Deze staan op naam van het kind en de abonnementen liggen bij ons in een map. Zo kan een kind dus met iedereen bij ons komen spelen en hoef je niet steeds een pasje door te geven. Een abonnement is één jaar geldig en af te sluiten op elk gewenst moment. Met een jaarabonnement profiteer je van verschillende voordelen, denk aan korting met de Paas-, of Kerstbrunch, maar ook 50% korting op kinderfeestjes.

brandevoortse hoeve

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09.00 – 18.00 uur
Woensdag: 09.00 – 18.00 uur
Donderdag: 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 19.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 19.00 uur
Zondag: 10.00 – 19.00 uur

Kijk voor meer info, actuele prijzen, openingstijden of de menukaart even op www.debrandevoortsehoeve.nl. Zie ik je binnenkort daar?

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

brandevoortse hoeve

Brandevoortse Hoeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.