Hoe kun je je kinderen veilig meenemen op de fiets? *

fietsstoeltje

Als ouder moet je er niet aan denken dat je kinderen iets zal overkomen. Gelukkig zijn er tal van manieren om te zorgen dat je kinderen heel veel risico’s vermijden. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je kind(eren) veilig mee kunt nemen op de fiets. Het is tenslotte volop zomer en dat betekent dat we weer massaal met zijn allen op de fiets stappen richting strand, richting de ijstent of gewoon richting familie of vrienden. Het is belangrijk om te zorgen dat je kind comfortabel en veilig kan zitten op de fiets. Hoe je dit bewerkstelligt, laat ik je hier graag zien…

Een goede stoel voor je kind

Wie goed wil zitten, moet een goede stoel hebben. Hetzelfde geldt ook voor jonge kinderen. Wil je daarom met je kind gaan fietsen, zorg er dan voor dat je een goed fietsstoeltje voor hebt. Waaraan moet een goed fietsstoeltje voldoen? Ten eerste moet het zorgen dat de veiligheid van je kind gegarandeerd is. Dit betekent dat de voeten omhuld zijn zodat ze niet in de spaken terecht kunnen komen. Let er daarom ook altijd op of je de voeten van je kind vast kunt zetten. Om die reden moet je ook altijd zorgen dat je kinderstoeltje de juiste riempjes heeft waarmee je je kind veilig kunt stellen. Bekijk bij het kopen van je stoeltje altijd even of je de sluiting eenvoudig kunt openen, lukt dit niet dan is het beter om een ander stoeltje te kiezen.

Met twee kinderen op pad

Wanneer je niet een kind hebt, maar twee dan vraagt dat ook om een tweede fietsstoeltje. Je kunt in dat geval ook nog een fietsstoeltje achter kopen. Een fietsstoeltje voor achterop de fiets is net even anders dan het stoeltje voor, maar de veiligheidseisen zijn nog altijd hetzelfde. Een voordeel van een stoeltje achter is dat je kind altijd in jouw luwte kan zitten, daardoor wordt het minder snel koud. Een nadeel van zo’n stoeltje kan echter zijn dat je je kind niet op het oog hebt, waardoor je niet altijd ziet wat deze aan het doen is. Dat maakt het des te belangrijker om te zorgen dat je kind goed vast kan zitten in het stoeltje. Zo weet je zeker dat deze er niet uit zal vallen met alle nare gevolgen van dien.

Worden je kinderen te groot voor hun fietsstoeltjes?

Wanneer je kinderen groter worden, passen zij niet meer in hun fietsstoeltjes. Betekent dit dat je dus niet meer met hen kunt gaan fietsen? Welnee! Het betekent alleen dat je misschien een fietskar moet gaan kopen. Deze kar koppel je eenvoudig achter je fiets en vervolgens kunnen je kinderen naast elkaar in de kar gaan zitten. Een fietskar is een heel leuke manier om met je kinderen te gaan fietsen. Ook fijn is dat je de kar het hele jaar kunt gebruiken, want als het slecht weer is, worden je kinderen afgedekt door het zeil van de fietskar. Zo blijven zij altijd droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.