5 x wat je echt in huis moet hebben met jonge kinderen…

wat je echt in huis moet hebben met een peuterZodra je zwanger bent, word je bijna dood gegooid met al die lijstjes van spullen die je echt in huis moet hebben. Natuurlijk zijn er een aantal dingen die ook echt nodig zijn, zoals luiers en wasmiddel bijvoorbeeld. Dan zijn er ook nog wat dingen die erg praktisch zijn om te hebben, zoals een stofzuiger 😉 en hydrofiele doeken. Maar deze dingen zijn ook erg handig om te hebben als je een kleine kinderen in huis hebt… 

  1. Dozen met tissues. Want kleine kinderen zijn aan de lopende band verkouden. En dan is er heel veel snot, overal! En als je geen tissues bij de hand hebt, dan zit het snot dus aan jou, aan je kleren, aan de bank en eigenlijk overal waar je het vooral niet wilt hebben. Kopen dus!
  2. Een plastic tafelkleed. Ideaal met het schoonmaken na het eten, want er komt een tijd dat alle kinderen het “zelluf” willen doen. En dan belandt er nou eenmaal meer eten naast je kind, dan in je kind. Ook met verven of andere knutselactiviteiten is het plastic tafelkleed een aanrader. Wij hebben een doorzichtige die ik er altijd op laat liggen.
  3. Rozijntjes. Om je kind om te kopen indien nodig (loedermoeder 😉 )
  4. Een plumeau. Serieus, ik gebruikte dat ding nooit. Maar tegenwoordig lig ik elke week op mijn buik op de grond, om onder de kasten en banken door te zwaaien met mijn plumeau. Want doe je dat niet, geheid dat er die week een hoop speelgoed onder rolt. En dat kan jij er dan onderuit halen, inclusief stof – en spinnenwebben…
  5. Snoetenpoetsers. Voor wanneer je de plumeau een keer niet gebruikt hebt en je kindje zelf probeert om tussen de spinnenwebben door het speelgoed te pakken 😉 Maar ook erg handig bij stroop aan de oren, snot aan de handjes, vlekken in kleren en vieze schoentjes.

Heb jij nog een goede tip wat je echt in huis moet hebben met kleine kinderen (of sowieso met kinderen, van welke leeftijd dan ook)?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?wat je echt in huis moet hebben met jonge kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.