Kinderwagen of buggy? *

pacapod

Wij hebben geen buggy in huis. Ik heb er een paar jaar geleden wel over getwijfeld om er eentje te kopen, maar besloten om het toch niet te doen. Nu spookt de gedachte weer door mijn hoofd, kopen we een buggy, of blijven we de kinderwagen gebruiken?

Toen ik zwanger was van Aukje, gingen we op jacht naar een mooie en fijne kinderwagen. Die vonden we en ondanks dat ik geen wandelmoeder ben en ik de kinderwagen dus niet heel vaak gebruikte, was ik tevreden voor op de momenten dat we hem wel gebruikten. Hij reed fijn, Aukje kon er goed in slapen en hij was makkelijk in te klappen. De kinderwagen stond bijna standaard in de auto, want ik had hem vooral nodig als we ergens naartoe gingen. Nu bij Emmi is het hetzelfde verhaal, hij ligt in de auto en komt er eigenlijk alleen nog maar uit als we naar de stad gaan of een dagje weg bijvoorbeeld.

Nou is een kinderwagen niet bepaald een klein pakketje voor achterin de auto. Natuurlijk heb je tegenwoordig steeds meer kinderwagens die je zo klein mogelijk kunt maken, maar dan nog neemt het gewoon veel ruimte in beslag. Al vaker heb ik het met andere moeders hierover gehad en bijna iedereen heeft om die reden een buggy in de auto liggen. Die nemen gewoon veel minder plek in beslag. Maar is een buggy wel net zo fijn als een kinderwagen?

Nou heb ik eens wat rond gekeken en ik kom eigenlijk maar tot één conclusie, nee. Een buggy is minder fijn dan een kinderwagen. Een kinderwagen rijdt fijner, ligt voor Emmi fijner als ze erin moet slapen tijdens een dagje weg, is steviger en dus kan je er meer in leggen en aan hangen, en je hebt zoveel meer accessoires bij een kinderwagen dan bij de meeste buggy’s. Het enige voordeel dat ik van een buggy inzie is dat het minder ruimte in beslag neemt, maar als dat alles is. We hebben een ruime kofferbak en ik heb nog nooit ruimte tekort gehad.

Daarnaast kost het natuurlijk ook gewoon geld. We hebben een goede kinderwagen die prima dienst doet. Koop ik een nieuwe buggy dan kost dat weer geld. Nou heb je goedkopere buggy’s, maar die rijden dan weer niet zo fijn of kunnen niet in verschillende standen. Buggy’s die dat wel kunnen zijn dan weer duurder en dat heb ik er gewoon niet voor over, want we hebben toch een kinderwagen? En goed is goed toch? Maar waarom zijn er dan toch zoveel ouders die wel voor een buggy kiezen? Daar ben ik dan wel benieuwd naar!

Heb jij wel voor een buggy gekozen en waarom?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.