Knutselen met de kinderen? 4 Ideeën! *

knutselen met kinderen

Samen met je kinderen kun je met eenvoudige materialen zoals papier, stiften en lijm gave dingen maken. Knutselen stimuleert de fantasie van kinderen en laat ze echt leuke creaties maken waar ze trots op kunnen zijn. Of je nu papier versiert, origami vouwt of een eigen vlag van Vlaggenclub maakt, er is altijd iets om hun creativiteit te prikkelen en de wereld om je heen mooier te maken. Ben jij ook op zoek naar inspiratie? Lees dan even verder!

Knutselen met papier

Knutselen met papier is super leuk voor kinderen van alle leeftijden, en je hebt eigenlijk niet veel nodig. Gewoon wat papier, scharen, plakband en lijm, en ze kunnen allerlei coole dingen maken, zoals raketten, kikkers en dinosauriërs. Het is makkelijk en snel, en je hoeft geen ingewikkelde spullen te hebben. Er zijn online ook een heleboel Youtube-filmpjes te vinden waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe je welke figuren maakt. Zo kun je dus samen met je kinderen iets leuks kiezen.

Knutselen met wc-rollen

Heb je toevallig lege wc-rollen thuis liggen? Helemaal top! Hiermee kun je meteen aan de slag. Het is ook nog eens een manier om materialen te recyclen die je anders weg zou hebben gegooid. Tegelijkertijd  kun je er fantastische knutselwerken van maken. Je kunt die wc-rollen omtoveren tot papegaaien, flamingo’s, apen, panda’s en muizen. Wat heb je precies nodig? Wc-rollen, wat papier, pijpenragers, veren, rietjes en touw. En rondsel ook een paar pennen of stiften bij elkaar voor de leuke, creatieve details.

Knutselen met je handen

Knutselen met je handen is geweldig voor (vooral) de jonge kinderen. Ze kunnen creatief bezig zijn door met hun handen leuke projecten te maken, zoals sieradenbakjes, handafdrukken in de vorm van bloemen, rupsen en zelfs kippen. Wat heb je nodig? Wat standaard knutselspullen en een beetje fantasie.Zoek online naar een template of kies ook weer voor een Youtube-filmpje en laat je stap voor stap begeleiden!

Knutselen met karton

Karton is ook echt handig om leuke dingen mee te maken. Je kinderen kunnen met wat simpele spullen zoals papier, watjes en stiften allerlei leuke kunstwerken knutselen. Denk aan het uitknippen van karton in de vorm van een regenboog Deze kunnen ze weer versieren met allemaal watjes (voor de wolken) om er echt een 3D spektakel van te maken.  Je kunt zelfs wat dingen uit de tuin halen, zoals grasprietjes, bladeren en andere spullen om erop te plakken. Dit maakt het pas echt leuk (en avontuurlijk). Van de tuin naar de knutseltafel. Wat gaan jullie maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.