Speelgoedloze december cadeautips

speelgoedloze decembertips

De eerste speelgoedboeken zijn al weer op de deurmat gevallen en op televisie vliegen de speelgoedcommercials je weer om je oren. Logisch, want de decembermaand is in aantocht en dan worden er vaak weer flink wat cadeaus uitgedeeld. Puilt jouw huis ook al uit van het speelgoed en wil je toch nog wat leuke cadeautjes geven? Dan heb je vast iets aan deze tips…

 • Air up. Hier gaat het al maanden over dat ding. Een veel te dure drinkfles met een geurtje, want dan smaakt je water lekkerder. Schijnbaar heeft de hele school zo’n fles dus dochterlief wil er ook één. Nou zeg ik steeds dat ik ze te duur vind, maar stiekem weet ik dat de goedheiligman hem allang op zijn pakjesboot heeft liggen.
 • Dekbedovertrek. En dan het liefst dat vreselijke overtrek met de favoriete filmfiguren erop, die ze van jou natuurlijk nooit zouden krijgen. Maar de man met de baard geeft er niks om wat mama of papa ervan vinden en trekt lekker zijn eigen plan.
 • Pyjama. Hetzelfde geldt voor nieuwe pyjama’s. Lekker warme voor de koude wintermaanden en dan het liefst weer met de meest afzichtelijke exemplaren die de kinderen natuurlijk geweldig vinden. Ziet toch niemand in bed 😉
 • Ochtendjas. En wat denk je van een zachte fleece ochtendjas? Een eenhoorn of dino exemplaar, met liefst nog met bewegende oren ook. Wat is de man met de baard toch een topper, dat dat van hem allemaal wel mag.
 • Onesie. En die onesie van vorig jaar is ook wel aan vernieuwing toe.
 • Sloffen. Als het even kan, sloffen die bij de ochtendjas/pyjama/onesie passen. Lekker matchend bankhangen.
 • Schoolspullen. Lekkende bekers? Afgebroken onderdelen? Nu is het moment om alles te vervangen. Misschien is er zelfs wel een nieuwe rugzak of gymtas nodig?
 • Bioscoopkaartje. Entreetickets kunnen ook prima in de zak / onder de boom. Een bioscoopkaartje of een kaartje voor de winterefteling. Die leuke kindermusical in de buurt misschien wel?
 • Sportspullen. Nieuwe hockeytas? Voetbalsokken? Bidon voor tijdens de sportles? Of gewoon een lekker warm trainingspak? De Sint heeft alles.
 • Adventskalender. Pakjesavond is op 5 december. Geef een leuke adventskalender en er mogen meteen 5 vakjes open worden gemaakt, superleuk!
 • Buitenspeelgoed. En tot slot eentje die toch stiekem in de categorie speelgoed valt, maar het hoeft niet in huis te worden bewaard 😉 Een nieuwe schommel, nestschommel, rolschaatsen, buitenkeuken. Dat kan prima nog een paar maanden in de schuur worden opgeslagen voordat het gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.