Win genomineerd speelgoed – Speelgoed van het jaar verkiezing

Ken jij de speelgoed van het jaar verkiezing al? En wist je dat je, door jouw stem uit te brengen, zelf genomineerd speelgoed kunt winnen? Ik vertel hoe het zit en geef zelf ook een ontzettend leuk spel weg…

Speelgoed van het jaar verkiezing

Ieder jaar komen vele nieuwe items op de markt en dat maakt het niet gemakkelijk voor (groot)ouders een weloverwogen keuze te maken. Hulp bij de keuze is gewenst. Dat is dan ook een belangrijke reden waarom ieder jaar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt gehouden. Van alles moet je je afvragen als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd, sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld, gaat het niet gauw stuk, is het na een keer spelen nog steeds leuk, hoe zit het met de prijs/kwaliteitsverhouding? Punten waar de vakjury nadrukkelijk aandacht aan besteedt.

De (vak)jury

De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een ontwikkelingspsycholoog en een pedagoog en kiest speelgoed in meerdere leeftijdscategorieën. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019”. Welk speelgoed er uiteindelijk wint, bepaalt de consument.

klim & verken boomhuis

De genomineerden 0 – 3 jaar

 • ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis: Zoomizooz zijn kleine tuimeldiertjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende varianten. Het Klim Verken Boomhuis laat de diertjes rollen, tollen en dollen waardoor het de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en 5 jaar stimuleert. Plaats de ZoomiZooz op de Magische Zoomizone en hoor hoe het diertje zijn naam roept en grappige zinnetjes en melodietjes brengt.
 • Codi, Mijn RoboDino: Maak kennis met verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters samen met Codi, Mijn RoboDino van VTech®. Plaats de stekels op de rug van Codi en zie wat er gebeurt! De set bevat 3 stekels per categorie: muziekstijl, gevoel en karakter. Het is mogelijk om 27 verschillende combinaties te maken. Druk op de Dino dans-toets om Codi te zien dansen. Berg na het spelen de stekels op in het dino ei.
 • Brain Train: Met Brain Train, een vormenspel, wordt het brein getraind. Deze trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Plaats de vormen in de juiste volgorde in de wagons. De opdrachten worden steeds moeilijker omdat steeds minder aanwijzingen worden gegeven. Je moet er voor zorgen dat je op het goede spoor zit en dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat de trein het station verlaat. Een spel met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 3 jaar.
cubby de beer

De genomineerden 4 – 5 jaar

 • Cubby de Beer: Deze levensechte beer is verbazend interactief! Cubby houdt ervan om gekieteld te worden en speelt graag een spelletje kiekeboe met je. Blaas op z’n neus voor verrassende reacties! Cubby heeft een 3 in 1 accessoire om hem eten en drinken te geven en om zijn zachte vacht goed te borstelen. Met meer dan 100 geluids- en bewegingscombinaties en een slaapmodus met vele bedtijdgeluiden en -liedjes, is Cubby het speelmaatje om mee te spelen.
 • Bob Bilnaad: De loodgieter repareert een verstopping en iedereen neemt hem in de maling! Zijn broek valt misschien naar beneden en dat betekent dat iedereen wordt natgespoten! In dit spel met Loodgietersbroeken plunderen spelers om beurten zijn gereedschapskist en laden ze het gereedschap op zijn riem. Doe voorzichtig! Als de broek van de loodgieter tijdens de beurt van een speler naar beneden valt, spuit er water uit de gootsteen en is die speler af.
 • Smart Farmer: Hou de dieren uit elkaar! Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er een bende van en moeten van elkaar gescheiden worden maar de boer heeft maar drie eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Help de boer door de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen. En zorg ervoor dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft.
 • Crocs’ Socks! Krok’s Sokken: De krokodil mist een sok! Zorg dat je de eerste bent die zijn bijpassende sok vindt zodat kroko weer een compleet paar heeft. Het Crocs’ Socks! spel is een actief gezelschapsspel voor 2 tot 4 spelers en geschikt om te spelen door kinderen en ouders. Het spel bestaat uit 24 kaarten met gekleurde sokken, 24 kaarten met de krokodil met maar één sok aan en 4 ploppers. Een van de deelnemers draait een kaart om en daarna probeert iedereen zo snel mogelijk de missende sok te vangen met de plopper. Maar let op! Heeft de kroko een linker-, of een rechtersok nodig?
 • Tropical Zoo: Met deze speelset kunnen, op eenvoudige wijze, leuke 3D-dieren worden gemaakt. In de bijgeleverde handleiding is goed te zien, hoe de vierkante kralen neergelegd moeten worden. Vervolgens kunnen de pixelbeads natgespoten worden met het waterspuitje en hechten ze aan elkaar. Een set leuke 3D-figuren is het resultaat. Pixelen is populair onder kinderen uit de doelgroep. De pixelbeads zijn veilig in gebruik.
Blazelets Style Studio

De genomineerden 6 – 7 jaar

 • #Snapstar: #SNAPSTAR is een verzameling van 6 Social Influencer poppen. De grote beweeglijkheid van de poppen en de verwisselbare kleding, accessoires en haarstijlen zorgt voor eindeloos speelplezier. De poppen komen met een green screen en een stand, waardoor kinderen een fotoshoot kunnen doen met hun favoriete pop. Met de #SNAPSTAR Studio-app voeg je achtergronden, make-up en haarstijlen toe. Als je klaar bent sla je de foto op of kun je deze delen met vrienden en familie!
 • Blazelets Style Studio: De Style Studio is een complete set voor het maken van armbanden met magisch poeder en water. Met de spullen uit de handige koffer kun je armbanden ontwerpen en meteen al je onderdelen opbergen. Doe het poeder in de speciale vorm en dompel die in de met water gevulde koffer. Als ze dan ook nog met glitter worden versierd, krijg je hele coole armbanden!
 • Colour Catch: Help de dieren hun avondmaal te vangen. Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers, insecten en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar kijk uit! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur, naargelang de ondergrond waarop ze geplaatst worden. Een kleurrijk spel met 60 opdrachten voor kinderen vanaf 7 jaar.
 • Turbo Force – Super Racetrack Set: Met de Turbo Force® Racers kan je een stoere racer worden. Gebruik het touchpad op de polsband om het voertuig op afstand te besturen. Schud de polsband boven het voertuig om de turbo-boost op te laden. Druk vervolgens op de turbo-toets en ga ervandoor! Wordt de beste Turbo Force® Racer.
 • Lynx: Lynx is een zoekspel, waarbij je z.s.m. jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn/haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen.
Newbury-Haunted-High-School

De genomineerden 8 – 9 jaar

 • De Newbury Spookschool: Lego Hidden Side is speelervaring die ondersteund wordt door een gratis app en een verhaallijn rond twee youtubers; Jack en Parker, die in het stadje Newbury mysteries oplossen en op geesten jagen via hun smartphone. Aan de kinderen wordt gevraagd hetzelfde te doen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke Lego modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of “behekste plaatsen”, brengen ze virtuele spoken tevoorschijn.
 • Nerf Fortnite AR-L Blaster: Speel Fortnite in het echt met deze gemotoriseerde Nerf Elite dartblaster. Schakel de motor in met de versnellingsknop en haal de trekker over om 1 dart te schieten. De blaster wordt geleverd met een clip voor 10 darts en 20 officiële Nerf Fortnite Elite darts, voldoende om de clip helemaal te laden en 10 reservedarts om te herladen. Klap de 2 vizieren aan de bovenkant van de blaster omhoog om nauwkeurig te mikken.
 • De Schatzoekers van de Kuala-archipel: Communicatie tussen de spelers is onmisbaar om de raadsels die je tegenkomt op te lossen, gebouwen te verkennen en andere ingrijpende beslissingen te kunnen nemen. Elke actie moet een beslissing van de groep zijn. Vorm een team en beslis gezamenlijk waar jullie naartoe gaan en ervaar levendige avonturen.
 • Atlantis Escape: Ontsnap voor het te laat is van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onder water verdwijnt. Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? En zal je nog op tijd zijn? Atlantis Escape is een compact puzzelspel (Smartgames) voor kinderen vanaf 7 jaar met zestig 3D-opdrachten, handig om overal mee naar toe te nemen.
 • Grote burcht van de Novelmore ridders: Grote burcht van Playmobil met een ophaalbrug, geïntegreerde katapult, ballista (schietwapen), goederenlift en steenkogelgoten. De kasteelpoort kan op magische wijze worden geopend dankzij een mechanisme bovenaan. Via een val komen indringers in de kelderruimte terecht. Het kasteel kan veroverd worden via de doorbreekmuur. De burcht kan langs de open achterzijde worden bespeeld.
Escape Room The Game Jumani

De genomineerden 10 – 11 jaar

 • De kwakzalvers van Kakelenburg: Iedere speler trekt ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank meer punten oplevert.
 • Menara: Bouw de tempel gezamenlijk weer op. Daarbij moeten de aanwijzingen op elke bouwtekening worden gevolgd. Gebruik pilaren en tempelvloeren handig en bouw deze subtiel. Het is belangrijk om de gevolgen van de eigen speelbeurten onder ogen te zien. Alleen zo kunnen de andere spelers de bouwplannen nuttig voortzetten! Misverstanden, overmoed en nadelige bouwtekeningen hebben elke keer dezelfde fatale gevolgen.
 • Pictionary Air: Pictionary Air, een doldwaze manier om het klassieke gezelschapsspel te spelen! Teken in de lucht en je ziet de tekening op je smart apparaat, een nieuwe speelmanier van dit tekenspel.Download de Pictionary Air app op je smartphone of tablet en je kunt spelen. Richt de camera in de app op de speler die tekent en je ziet die speler mét zijn of haar tekening op het scherm van je smart apparaat. Of je nu tekent, raadt of kijkt, de resultaten zijn dolkomisch! Registreer je optreden in de app en lach er later opnieuw om of deel het met vrienden!
 • Slide Quest: Slide Quest is een coöperatief bordspel waarbij je probeert de ridder te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels om de ridder te verschuiven. Er zijn 20 kaarten om te spelen: om te winnen probeer je de ridder veilig door een wereld van 5 kaarten of de volledige 20 kaarten te loodsen. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate je van de ene naar de andere wereld gaat.
 • Escape Room The Game: Jumanji Family Edition: De Escape Room The Game spellen zijn normaal gesproken bedoeld voor 16+, maar deze Jumanji Family Edition kan gespeeld worden vanaf 10 jaar. Verder is het principe hetzelfde, elk avontuur duurt een uur en hierin moet je codes zien te vinden om te ‘ontsnappen’. Deze codes voer je in op de Chrono Decoder door middel van sleutels. De drie mysteries lopen qua verhaallijn in elkaar over en vormen samen dus een compleet Jumanji avontuur. 
leipe lama

De genomineerden 12 – 17 jaar

 • Leipe Lama’s: Leipe Lama’s met een echt spuitende lama! Spot als eerste de leipe lamakaart! Draai de kaarten om de beurt om en zoek razendsnel de toeter of de tuffende lama. Let goed op, want niks is wat het lijkt, als je te laat bent dan word je nat. Lama’s zijn zachtaardige dieren, die vooral van rust houden. Wat je ook doet, maak geen lawaai als je bij ze in de buurt komt. Als je dat toch doet, wacht je een natte verrassing
 • Exploding Kittens: Exploding Kittens is een kaartspel dat een combinatie is van Russisch Roulette en schaken. Doel is te overleven tot je de laatste speler bent. Als je aan de beurt bent, speel je je actiekaarten om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: kaboem.
 • Pandemic Rapid Response: In Pandemic Rapid Response dien je zsm levensreddende middelen te leveren aan noodlijdende steden. Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel samenwerken om je missie te volbrengen. Spelers vormen een team van dokters en specialisten die in een vliegtuig voedsel, water en andere hulpmiddelen voorbereiden. Als jij en je team deze hulpmiddelen op tijd weten te leveren, dan is je missie geslaagd!
 • Rolit: Rolit is een 4-kleurig ballenspel waarbij je moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Vang de ballen van de tegenstander tussen jouw ballen. Roll it! Draai ze naar je kleur, maar denk alvast verder, omdat ze zo maar weer door een tegenstander teruggedraaid kunnen worden!  Makkelijk te leren, veel tactische mogelijkheden en plezier voor iedereen!
What do you meme

De genomineerden 18+

 • Escape Room The Game: 2 Players: Bij de 2 Players editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat 1 introductieavontuur van 15 minuten en 2 complete avonturen van 1 uur. Hierbij heb je dus een uur de tijd om te ‘ontsnappen’. Samen ga je op zoek naar codes, die kunnen bestaan uit getallen, vormen of andere tekens.
 • Clever: Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.
 • Wingspan: Probeer de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Deze leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Elke beurt speel je een vogel, waarna je alle acties die zich in het betreffende leefgebied bevinden, mag uitvoeren.
 • What Do You Meme: Gebruik je verbeelding en je gevoel voor humor en combineer de fotokaart van de ronde met je grappigste tekstkaart om de grappigste memes te maken. De spelers zijn om beurten jury en oordelen welke speler de beste combinatie heeft gemaakt. De speler met de grappigste combinatie van de ronde scoort een punt en wint de kaart. Het spel eindigt wanneer iemand 20 punten heeft verdiend.

Stemmen doe je zo!

Tot en met 3 november kan je stemmen op het speelgoed van jouw keuze. Ga naar de website van de Speelgoed van het jaar verkiezing en stem op jouw favoriete speelgoed. Ga naar bekijk de nominaties en geef tenminste in één leeftijdsgroep aan wat jij het leukste speelgoed vindt. Het mag ook voor alle leeftijden! Vul een paar gegevens in en maak kans op genomineerd speelgoed! De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar van de Stem en Win wedstrijd. Op 6 november worden de winnaars bekend gemaakt.

leipe lama's

WIN!

Wil jij niet afwachten of je iets hebt gewonnen, doe dan hier alvast mee met de winactie. Ik mag namelijk het leuke spel Leipe lama’s weggeven? Hoe maak je kans? Laat in een reactie even weten dat je meedoet. Als je me volgt op Instagram en Facebook maak je een extra kansje. Het delen van dit bericht of taggen van iemand die ook wel met deze winactie mee wil doen is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. ? Je kan meedoen met deze winactie tot en met 4 november. Op 5 november krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.